Sunday, April 5, 2015

Jurang

AMARAN: *entri bola sepak*
 
Assalamualaikum.
 
Yeayyy! Pasukan kegemaran, Manchester United, menang lagi semalam. Kacak dan bergaya macam ahli-ahli rumah Baitul Kacak! Salam 4-1 kepada rakan serumah yang meminati Liverpool, pasukan yang di'gulai' semalam menjadi lauk yang lazat diratah. 
 
 
  Tahniah kepada Manchester United yang mencatat kemenangan kelima berturut-turut. Louis Van Gaal akhirnya telah menemui ramuan terbaiknya dan mengekalkan barisan yang sama yang menewaskan Tottenham Hotspurs dan Liverpool dalam dua perlawanan sebelum ini. Hanya Marcos Rojo menggantikan Chris Smalling yang cedera di posisi bek tengah.
 
 Tiga gol termasuk ledakan menarik Wayne Rooney meranapkan benteng pasukan pelawat yang bertahan sepanjang permainan. Dua gol lagi dijaringkan oleh Ander Herrera yang terus memberikan sebab untuk Van Gaal mengekalkan namanya dalam kesebelasan utama. 

Tiga perlawanan selepas ini akan menentukan sama ada Manchester United mampu bersaing di pentas berprestij Liga Juara-Juara Eropah musim depan. United akan berdepan City dalam Manchester derby di gelanggang sendiri sebelum berdepan Chelsea dan Everton di tempat lawan.
Glory glory Manchester United.

No comments:

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif