Monday, April 23, 2012

Aurat Yang Sebenar

Assalamualaikum..




Aku nak kongsikan satu video yang dihasilkan oleh pelajar INTEC yang sama batch dengan aku. Karya bermutu tinggi yang dihasilkan dengan kreatif oleh pelajar Fargo program ADFP (American Degree Foundation Program). Tahniah akhi Zul, Fattah dan Fadhli.

Hanya bersumberkan surah an-Nur ayat 31, diorang menghasilkan satu video dengan durasi 10 minit tentang aurat lelaki dan wanita. Apa yang menarik adalah animasi kartun yang dihasilkan di atas papan putih. Itu yang aku rasa membuatkan penyampaian dakwah diorang berkesan dan lain daripada yang lain.

Aku bangga menjadi rakan sesama INTEC dan kolej Cendana. Video 9/10. Effort 10/10. Rugi kalau korang tak tengok. Boleh disebarkan untuk renungan bersama. Mana aurat yang sebenar jika dirujuk kalam Allah dalam kitab suci al-Quran? Watch it...











p palang s : Very nice effort..


No comments:

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif