Monday, December 17, 2012

Adrenalin


Bila adrenalin mengalir, tak terasa sakit mengukir.

Feeling the pain only after the game; always the case.

Aku tak tau lar korang. Tapi aku selalu macam ni. Bila bersukan, tak terasa sakitnya ketika sedang bermain. Sebaik tamat, mula sakit mencengkam. Mengikut sains, adrenalin yang mengalir ketika kita sedang begitu seronok membuatkan pedih pun diabaikan. 

Tak teruk sangat, tapi masih 'ouch'.


Inilah bahana main futsal tak pakai kasut. Salah sendiri. Tak dapat lar aku nak salahkan padang atau orang lain. Sape suruh main tak pakai kasut? Err.. aaaa.. boleh tak skip soalan tu?


Arrrr... insaf dah. Lepas ni konpem aku pakai kasut bila nak main futsal. Memang rasa sakit bila nak melangkah dalam padang tu. Tapi, minda aku macam berbisik 'forget it, play on'. 


Boleh tak nak salahkan adrenalin? Cehh. Hormon jugak jadi mangsa. Biarlah sakit ni menjadi kaffarah dosa aku. Aku yang berdosa. Macam lagu Shahir pulak. 

Moral of the story, pakailah kasut di luar rumah. Jangan pakai kasut dalam rumah. Don't try this at home. Aksi ini telah diluluskan tayangan oleh FINAS. Peace no war.











p peluk s : Sakit oiii..


2 comments:

Syazana Zainn said...

rendam dg ais. nnt lega la kaki tu

M Fizan said...

@Syazana Zainn yeay. nak cuba!

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif