Tuesday, October 3, 2017

UCL 17/18 #2

Assalamualaikum,

Perlawanan kedua peringkat kumpulan musim baru dengan beberapa perlawanan menarik. Real Madrid melawat gelanggang Dortmund. Paris Saint-Germain berentap dengan gergasi Bayern Munich tanpa bintang paling mahal dunia, Neymar. 

KUMPULAN A
CSKA Moscow 1-4 Manchester United
Basel 5-0 Benfica

KUMPULAN B
Anderlecht 0-3 Celtic
Paris Saint-Germain 3-0 Bayern

KUMPULAN C
Qarabag 1-2 Roma
Atletico Madrid 1-2 Chelsea

KUMPULAN D
Juventus 2-0 Olympiacos
Sporting Lisbon 0-1 Barcelona

KUMPULAN E
Spartak Moscow 1-1 Liverpool
Sevilla 3-0 Maribor

KUMPULAN F
Manchester City 2-0 Shakhtar 
Napoli 3-1 Feyenoord

KUMPULAN G
Monaco 0-3 Porto
Besiktas 2-0 Leipzig

KUMPULAN H
APOEL 0-3 Tottenham
Dortmund 1-3 Real Madrid

-------------------------------

Manchester United mencatat kemenangan kedua selepas kembali di pentas tertinggi bola sepak Eropah. Anthony Martial memainkan peranan penting dengan satu gol dan tiga bantuan gol, terlibat dengan semua jaringan Manchester United. PSG mencatat kemenangan selesa ke atas gergasi Bundesliga, Bayern Munich yang dalam krisis.

Chelsea mencatat kemenangan penting mengatasi pencabar utama, Atletico Madrid, di Sepanyol dalam kumpulan C. Dua gergasi, Juventus dan Barcelona tidak menghadapi masalah untuk mengutip mata penuh dalam kumpulan D.

Liverpool seri lagi dalam kumpulan E ketika kelab La Liga, Sevila memungut mata sempurna. Manchester City dan Napoli meneruskan rentak cemerlang untuk musim baru dengan kemenangan dalam kumpulan F.

Hatrik Harry Kane membantu Tottenham Hotspurs membenam cabaran APOEL ketika Real Madrid membuktikan keunggulan dengan mengatasi Borussia Dortmund dalam kumpulan maut.

Kegagalan Liverpool mengalahkan Spartak Moscow menjadikan mereka satu-satunya pasukan England yang tidak menang dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan. Liverpool juga mungkin menjadi pasukan England pertama yang tersingkir musim ini.
No comments:

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif