Monday, March 12, 2012

Jangan Mengalah



Assalamualaikum..

Seperti yang kita semua telah ketahui, wira badminton kebanggaan dan kesayangan kita semua, Datuk Lee Chong Wei gagal melengkapkan hatrik menjuarai All England malam tadi.. Lee Chong Wei terpaksa akur akan kehebatan bintang handalan China dan juga musuh ketatnya, Lin Dan.. aku sentiasa mengatakan Lin Dan dan Lee Chong Wei merupakan dua pemain badminton terbaik dunia ketika ini, jauh di hadapan para pesaing mereka.. Lee Chong Wei satu kelas di atas peloton yang cuba mengejar.. dan Lin Dan - Raja Badminton Dunia - berada di satu tahap yang lebih tinggi..

Namun begitu, malam tadi Datuk LCW tidak tewas dalam erti kata yang sebenar.. walaupun Lin Dan menang set pertama 21-19 dan sedang mendahului 6-2 dalam set kedua, pastinya 'Tembok Besar China' itu kecewa apabila gagal membuktikan dia lebih baik dalam final yang dinanti-nantikan tersebut.. Datuk LCW mengangkat bendera putih dalam keadaan beliau tidak berada pada kecergasan terbaik..

Kecederaan bahu yang menghantuinya dilupakan untuk tidak mengecewakan para peminat setia di gelanggang yang menantikan aksinya.. beliau mempamerkan aksi melawan kejar-mengejar sebelum akur melepaskan set pertama.. akhirnya beliau terpaksa menyerah setelah kesakitannya memaksa beliau menyerahkan kejuaraan itu kepada Lin Dan yang juga terkejut.. beliau merelakan Lin Dan menjadi pemain pertama dalam sejarah memenangi All England lima kali (2004,2006,2007,2009,2012) dalam era Terbuka..

Aku masih ingat komen pengulas, "Enough is enough.." Datuk LCW sedar tiada guna menambah kecederaannya dengan pingat emas Sukan Olimpik menjadi sasaran utama.. beliau tidak mengaku kalah dengan sengaja sepertimana komentar dilemparkan, "The injury must be severe.. Lee Chong Wei will never give up easily." Kita kenal harimau legenda kita yang gagah berjuang.. pantang mundur.. tapi ini bukan harinya beliau berdegil..

It's okay Datuk Lee Chong Wei..
You are still national hero and Malaysia number one
..









p palang s : Redha...

15 comments:

Jue said...

Datuk!!! #tetibe hahaha
HR manager aku komplen x ckup zzz..msh frust ngam game smlm haha

Sarah Mohd Saleh said...

jgn ckp ler betape aku keciwe dgn beliauu.wuwuwu

nuyui a.k.a miss YUI said...

xtgk coz dh ngntuk..huhu.

Cik Retiss said...

go lee chong wei !:))

Cik Retiss said...

go lee chong wei !hehe

follow sini :)

Mia Adriana said...

heeeee, jrg tgk sport niw.

Ct Mawa said...

kalah menang adat pertandingan..xpe,,dia dh cukup hebat pun selama ni..huhu

reenapple said...

oh..aku tak tahu pun.. hehehe. Terima kasih di atas informasi.. hhuhu

nver give up.. =)

Inspector Saahab said...

menarik.

terus istikamah!

cik L.A.L.A said...

Sokong..
Kitorg ttp support LCW ;)

M Fizan said...

@Jue hehe..lain kali zzz bagi cukup :D

@Sarah Mohd Saleh wuwuwu.. he'll be back!!

@nuyui a.k.a miss YUI huhu.. ramai yang penat tunggu game tu..

M Fizan said...

@Cik Retiss hehe.. go go go :D

@Mia Adriana kita patriotik.. tengok ler.. hee

@Ct Mawa huhu.. dia terbaik di mata kita semua :D

M Fizan said...

@reenapple hehe..sesama :D

@Inspector Saahab thanks! insya-Allah..

@cik L.A.L.A LCW forever :))

suha said...

dah lame xtengok tb so jauh trtinggal..nk baca paper,not my style hehe

M Fizan said...

@suha hehe.. facebook bukak hari2 buat apa kak? :P

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif