Monday, March 12, 2012

Mari Uji Minda


Assalamualaikum..

Korang rasa nak uji minda? Korang rasa IQ korang lagi tinggi dari Albert Einstein? Mari kita main satu permainan.. aku tak tahu korang pernah tengok tak kuiz ni.. kepada yang pernah bermain tu, senyum lar.. ^_^ kepada yang belum pernah main, sila perhatikan betul-betul nombor-nombor di bawah ni dan selesaikan soalan terakhir.. ayuh kita mulakan!!

8809 = 6
7111 = 0
2172 = 0
6666 = 4
1111 = 0
7662 = 2
9313 = 1
2222 = 0
8193 = 3
8096 = 5
9881 = 5
5555 = 0
6855 = 3

Soalannya :
2581 = ????

Jika anda bijak laksana, apakah jawapannya?
^_^









p cium s : Selamat mencuba!!


9 comments:

suha said...

xsuke math n dh tertensen ngn suklan tu...huhu nk komen cepat2 n baca entry laen b4 pitam

9n0L4 said...

huhu. pening pening tgk nombor byk. ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak cuba coz pale tgh png..t brtmbh png..huhu..

p/s: jumpa?? haa..jom2..hihi.

aydah ahmad said...

alahaiii -__- acanee tuu .

Jue said...

1st tu aku x phm lsg tp pas aku tgk number in red tu, aku start to think how the heck 7111 = 0, 8096 = 5
dok fikir2 br tau it's based on total circle!hohoho

so 2581 = 2
sebab no.8 ade two circle hehehehehehe

M Fizan said...

@suha haha.. fikir lar dulu akak....

@9n0L4 weee.. pening lalat ea..

@nuyui a.k.a miss YUI huhu.. rehat bebanyak... bagi pening hilang..

M Fizan said...

@aydah ahmad ateka lar dulu :P

@Jue betul2.. pandai2.. ^_^

9n0L4 said...

pening berpusing². hihi.

M Fizan said...

@9n0L4 hihi.. soalan nampak rumit.. tapi jawapannya mudah jer.. :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif