Thursday, August 4, 2011

Hanya Satu Lakonan


Assalamualaikum...

Ergghhh.. aku tak berapa sihat hari nie.. malam tadi tetiba jer suhu badan aku naik mendadak.. masa sahur tadi sakit tekak.. aku sahur minum air masak jer.. huk2.. tapi itu bukan lakonan.. itu betul2.. yang lakonan pasal kelas ALEL10 pagi tadi.. best gua cakap sama lu.... memang termantop lar.. terbaik terganas terbaik terganas terbaik terganas (bak kata Apek masa jadi juri Maharaja Lawak).. mula2 tu belajar macam mana nak tulis esei cara budak kolej.. yelar kan.. sekarang nie bukan budak sekolah lagi.. hahaha (sambil mengetawakan adik aku).. okey2.. aku belajar cara penulisan isi yang sebetulnya..

Tapi itu masih bukan part lakonan yang aku maksudkan dalam tajuk.. huhu.. okey.. bila dah habis Sir Ateff ajar cara penulisan esei, dia bagi kitorang tugasan berkumpulan.. kitorang bentuk satu kumpulan baru melibatkan lima orang ahli.. yer, tepat sekali.. kitorang kena berlakon.. berlakon yang macam mana? Berlakon dramakah? Sketsakah? Haaaa... itu lar pentingnya English education.. haha.. lihat lar betapa signifikan gambar yang sesuai untuk memulakan entri.. itu lar tugasan kitorang.. kepada yang tak tahu siapakah orang dalam gambar di atas, dialah pelakon mime act..

Kitorang diberi tugas untuk melakonkan lirik satu lagu.. lagu yang kumpulan aku dapat ialah.......... jeng jeng jeng.. aku dengar2 jer terus sentap.. mahunya tidak.. lagu Marry You nyanyian Bruno Mars.. terbaik lar!!!! Aku suka lagu nie.. rancak, catchy.. makanya aku sangat2 gumbira pagi tadi sambil melupakan fakta aku tengah demam.. sob2.. kumpulan lain ada yang dapat lagu Aerosmith, Soul Sister.. dan ada yang dapat lagu jiwang kegemaran aku iaitu Right Here Waiting.. jadi sepanjang kelas ALEL10 pagi tadi, kitorang berlatih pergerakan.. memang menyeronokkan........... minggu depan kena berlakon depan semua pelajar ALM.. uhuk2.. sekian dulu untuk entri hari nie.. huhu.. wassalam...











p/s : Sakit kepala........

6 comments:

Red said...

Ok fine. Lakonkan lirik lagu. HAHA. Padan muka.


Macamana Nak Buat Orang Berhenti Addict Main game.
(Baca Kalau Boyfiend Korang Suka Main game Atau Korang Sendiri Suka Main game)

alif haris said...

semoga cpt sembuh ^^

SweetLikeWhat said...

semoga cepat sembuh..berbuka dan bersahur minum banyak air masak jer.. :)

teringat zaman-zaman belajar dulu..best sangat..:)

M Fizan said...

@Red haha.. jahat ar ko gelakkan aku....

@alif haris thanks brother~ :)

@SweetLikeWhat ahaha... memang nak mengembalikan memori akak.. hehe... thanks akak :)

Tea Dno said...

wahh berlakon ye. besh3.

M Fizan said...

@Tea Dno haha..mime act is a success :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif