Saturday, August 6, 2011

Segalanya Tak Kena


Assalamualaikum..

Erm.. everything is going wrong.. mungkin itu yang dapat aku rumuskan.. segalanya serba tak kena.. apa yang aku maksudkan? Segalanya lar.. i mean everything.. entah di mana silapnya.. mungkin dua hari nie tak bertuah bagi aku.. aku harap ada hikmah di sebaliknya.. sesungguhnya selepas kesulitan pasti ada kemudahan.. harap2 macam tu lar.. aku dah tak tahan dengan dugaan macam nie.. sangat menguji keimanan..

Lusa nak kena hantar lab report bio.. tapi aku tak siap sampai 50% pun lagi.. dah lar fullmarks 45 markah.. nasib baik lar faktanya satu lab report bio hanya akan menyumbang tak sampai 2% untuk markah final.. walaupun aku sedar 1% sangat membawa makna yang besar... 1% lar akan menentukan aku dapat gred A atau tidak.. tapi kalau dah macam nie gayanya, aku macam tak ada semangat nak siapkan.. segalanya tak menyebelahi aku.. huu..

Laptop tak ada, pendrive tak ada.. aku save file dalam emel yahoo.. tapi pagi tadi server UiTM tak dapat bukak Yahoo.. ergghhh.. tension aku macam nie.. stres2.. sabar jer lar kan.. emm.. aku tak tahu sempat tak aku nak siapkan sebelum petang esok.. nak print lagi.. macam2 lagi nak kena buat.. assignment agama pun sama.. huh.. tertekan aku macam nie..

Ya Allah, bantulah hamba-Mu ini.... aku memohon bantuan-Mu ya Tuhanku..
Sahabat, doakan aku...














p/s : Tak berhenti berharap....

5 comments:

alif haris said...

dugaan semua tu bro :) saba je ler

.m y z. said...

sabar. buat perlahan2. kalau stress2 semua benda tak jadi :)

SweetLikeWhat said...

bawak bersabar..cube bertenang..jangan pikir sangat nanti semua kerja tak jadi..

akak doakan semua urusan fizan di permudahkan okey.. :)

iPai said...

uhuh .. teringat zaman dahulu masa belajar ..

M Fizan said...

@alif haris huhu..tu lar..dugaan betul...

@.m y z. yup2.. sangat dipersetujui :)

@SweetLikeWhat heee..thanks akak.. akak memang the best :D

@iPai huhu.. memang untuk diingati semula..... ^__^

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif