Monday, February 6, 2012

Kekuasaan Allah

Assalamualaikum.. salam sejahtera..


Subhanallah.. Maha Suci Allah.. Allahuakbar.. Allah Maha Besar.. aku insaf melihat kekuasaan Allah selepas melihat gambar ini.. satu gambar yang menunjukkan hanya secebis daripada kesemua ciptaan Allah SWT yang ada di dalam alam semesta yang teramat luas ini.. gambar yang membuatkan aku rasa kerdil selaku hamba-Nya yang lemah..

Sehebat mana manusia pencipta telefon dan talian internet yang menghubungkan jarak yang jauh.. sehebat mana manusia pencipta jambatan merentasi laut dan bangunan tinggi mencakar langit.. sehebat mana manusia pencipta roket menjelajah angkasa.. tiada bandingannya dengan Allah yang Maha Agung yang mencipta bulan dan bintang tergantung di langit tanpa tali, berbilion manusia dengan cap jari yang berbeza antara satu sama lain, dan pertemuan air masin dan air tawar di muara sungai yang tidak bercampur kedua-duanya..Gambar di atas menunjukkan sekecil-kecil ciptaan Allah yang diketahui manusia, antaranya Quantum Foam.. korang boleh gerakkan benda dalam bulatan coklat dalam gambar di atas untuk melihat ciptaan yang semakin besar sehinggalah hujungnya korang akan melihat gambar di bawah ni..


Setakat ni sajalah ciptaan Allah yang dapat dikaji manusia biasa yang jika dicampur ilmu seluruh umat manusia dan dibandingkan dengan ilmu Allah, hanya bagaikan setitis air di lautan yang luas.. gambar di atas menunjukkan alam semesta yang dapat diperhati sedangkan jangkaan keluasan alam semesta yang sebenar tersangat luas dan tidak dapat dibayangkan betapa luasnya alam semesta yang dicipta Allah yang Maha Agung..

Terima kasih Cary Huang dengan animasinya yang sangat menarik.. dengan ini umat Islam dapat melihat kekuasaan Pencipta kita, Allah yang Maha Esa.. Allahuakbar! Sebarkanlah gambar ini.. moga kita dapat menginsafkan hati yang semakin jauh dari-Nya.. insya-Allah, dengan Yang Maha Tinggi pemberi hidayah kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya..


p peluk s : Takjub..

2 comments:

Anonymous said...

kebesaran Allah..lg bez kalo ada vid skali..

M Fizan said...

@EZAD AMIR huhu.. tapi gambar tu cun...

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif