Monday, October 24, 2011

Aku Tetap United


Assalamualaikum..

Ya.. seperti yang telah menggegarkan seluruh dunia semalam, Manchester City membenam rekod gemilang Manchester United di Old Trafford.. bukan sebarang pasukan dapat singgah di Theatre of Dreams dan menang.. tambahan lagi, Manchester United tidak kalah selama 18 bulan di kubu kuat mereka.. tetapi seperti dibuktikan kisah dongeng purbakala, sejarah atas kertas tidak memainkan apa-apa peranan.. "football is the game at the moment".. rekod lalu bukan ukuran.. tuah dan aksi pada hari perlawanan adalah segalanya.. dan 6-1 adalah bukti terkuat untuk mengesahkan pernyataan tersebut..

Well, truly said, NO EXCUSES.. kalah tetap kalah.. puncanya.. selain Jonny Evans dibuang padang..

"The sending off was a killer for us. We kept attacking when we went 4-1 down and we should have just said: 'We've had our day.'

"We just kept attacking. They were attacking three versus two. It was crazy football," he said.

"I thought with the experience we've got - Rio Ferdinand, Patrice Evra - they would (defend more) but we just kept attacking. Sometimes there has to be common sense about it.

"It was a bad day."

Itu yang dijawab oleh Sir Alex Ferguson.. dan sememangnya sangat jelas.. selepas ketinggalan dan bermain dengan sepuluh orang pemain, pasukan Manchester United masih menyerang dengan garang.. dan kegarangan itu membawa padah ditelan serangan balas pasukan Manchester City.. seharusnya mereka bertahan.. cukup lar 2-0.. kalah tetap kalah.. tapi tak lar besar sangat defisit.. macam aku cakap awal2 tadi.. perlawanan dah berakhir.. Manchester United dibelasah 6-1..

AKU TETAP UNITED.. sampai bila-bila pun.. semangat gila.. haha.. walaupun aku akan jadi bahan 'ejekan' sementara, aku tak pernah malu jadi penyokong tegar kipas-susah-mati Red Devils.. it's just a bad day.. United will bounce back.. it's their tradition.. it's in the history books.. it's Manchester United, the most famous club in the world..










p sayang s : Sedih2..


2 comments:

red said...

Kesian Man Utd di belasah di tempat sendiri.... Hehehehe harap ko tabah menerima ejekan sementara drpd musuh2 man utd... hehehe

M Fizan said...

@red haha.. tak goyang bro.. kejap jer tu :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif