Tuesday, October 25, 2011

Font Cantik Menarik



Assalamualaikum..

Cantik kan font dalam gambar di atas? Untuk pengetahuan korang yang belum tahu, aku juga sebenarnya baru tahu.. korang boleh menyelitkan font-font yang cantik dalam penulisan atau ubah suai gambar korang.. apabila korang install font nie, serta-merta ianya akan ada dalam Microsoft Word dan semua media untuk korang ubah suai gambar atau membuat penulisan.. maka bolehlah korang dengan kereknya ada tulisan yang menarik untuk buat tajuk.. huhu.. caranya mudah saja..

1 ) Taip free font di google.com
2 ) Atau bukak SINI..
3 ) Download font yang cantik di mata korang..
4 ) Extract file di mana-mana korang suka..
5 ) Bukak fail yang di'extract' dan install font..
6 ) Font sedia untuk digunakan..

Selamat mencuba... :)











p tunang s : Teruja.. hoho..


2 comments:

Eyra. said...

Tp utk sape yg tak install font2 cantik ni dlm laptop dorg, dorg tak dpt tgk font2 cantik ni especially dlm Word. Sayang betul.

M Fizan said...

@Eyra. bukan susah.. install jer lar.. huhu

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif