Monday, May 21, 2012

Cuak Takut Risau



Assalamualaikum.

Cuak. Takut. Risau. Mana satu ni?

Errr.. entri tak ilmiah langsung.

Bulan depan aku nak ambik lesen kereta. Korang mesti gundah gulana, "so what?". Huhu. Aku mengaku tak pernah bawak kereta. Nak salahkan sapa 19 tahun hidup tak sentuh kereta lagi? Nope. This time around i will blame nobody. I have myself to be blamed for never trying to

Eh, pernah dah sentuh. Pandu pun pernah. Masa nak ambik lesen L. Tu la kali pertama dalam sejarah aku pandu kereta. Aku Lelaki Dari Marikh tau. Takpe kan? Erk.

Korang..... korang dah ada lesen P kan? Dah kompeten kan? Haaa. Kongsi lar sikit tips nak lulus tu. Aku bukan apa. Aku dengar cerita orang tak lulus dekat bukit tu dah buat jiwa raga aku meronta-ronta mencari kebebasan. Erk? Salah huraian.

Tak baik tau simpan rahsia sorang-sorang. Kongsi kita-kita jer. Boleh laa... boleh kan? Korang-korang kongsi sikit tips ye.... korang dapat apa? PAHALA. Allah suka kalau kita tolong orang. *ayat bajet

Cuak ni. Takut ni. Risau ni. Apa nak jadi? Nanti korang letih pulak kalau aku membebel panjang lagi. Cukup sampai di sini. Ada ilham nanti aku merapu di entri. Eh, esok Rejab kembali? Takkan asyik nak berFB. Buang masa tak henti-henti. Ayuhlah kita mencari keredhaan Ilahi. ^_^










p peluk s : Nak tips.....

15 comments:

nurshamila said...

alaa abg naz hentam ja drive. kah3. cam dlm spongebob tuh. tau??

M Fizan said...

@nurshamila abg naz nak lesen. bukan buat lawak spongebob. hehe :)

mirmashi94 said...

haha. chill je. biasa laa, time nak test memang laa cuak cenggini. time saya nak test pun cuak gilaa sampai peg tue siap tegur 'abih dah nebes?' lepas lulus bukit. lol. haha ;)

p/s: intec under mara kan? actually ade mintak mara. untuk perubatan kat ireland. 1 jun baru keluar result. then tgh tunggu keputusan interview temuduga under yayasan negeri jugak. medic untuk russia. tapi really, x kisah lau x dapat. hehe. coz selalu fail bab interview. lol

M Fizan said...

@mirmashi94 intec is a preparation college. and now it has became a private college. :)

lol. tak sabar nak lulus bukit ;)

p tembak s : Memang dapat lar.... genius kan mirmashi...

Hanie Dew said...

aku tak ambik lesen lagi.so tak dpt bg tips. sorry..

millerJ said...

All is well :D
goodluck awak.. sy xbole nk bagi tips.. takda lesen pn lagi!haha :P

Cik Yatt said...

jangan gelabah relex jer..lagi2 test jpj jgn cuak ngan jpj tu..aggp cm mmber jer.. dan yakin..tu je..hhee

CikMai said...

6 jun nie mai pulak repeat jpj test . wuaaaa sama cuak laaa

Amanina said...

Goodluck ambik lesen. hehe :D

Nur Asmida Bt Karim said...

tk ambik lgi lesen keta , tk belajar / bawak keta pon . Nak ambik lesen tggu hjg taon kot huhu btw gudluck ea , semoga lulus apa2 yg ptot :P

Liyana Izzati said...

Hahhaa. Alaaa bro kau kenyit kenyit mata sikit kat pak cik yang test tu. Konfim dia bagi lulus. Hahaha. Aku dulu tak ingat nak pakai tali pinggang keledar. Yang lain okay tapi kalau tak pakai tali pinggang ni memang mandatori ah. Aku punyalah merayu bagi ayat kaw kaw, barulah dia bagi jugak aku lulus. Hahaha.

Bawak kereta baik-baik. Baca bismillah kuat kuat sikit. Haha.

Cik Snco said...

dont worry wak,sy lepas je kat bukit time jpj wlupon time latihan mmg slalu xboleh kt situ.cuma saya trkndas kt parking,tyar lggar grisan ptih,hhu...time kt highway,masuk dlm kreta bc ayt 9 surah yasin 3x.alhmdulillah,sy lepas kt situ :)

M Fizan said...

@Hanie Dew it's okay ^_^

@millerJ haha. all is well.. :D

takpe.. thanks for your wish ^_^

@Cik Yatt hehe. wat cam member? BEST!! doakan saya yakin. hee

M Fizan said...

@CikMai hehe. at least mai ada pengalaman. saya baru nak belajar. sob sob

@Amanina hehe. thanks amanina :D

@Nur Asmida Bt Karim thanks a lot asmida. jangan lambat ambik lesen ^_^

M Fizan said...

@Liyana Izzati haha. kau takpe ah. girl. kau goda-goda dia cair la. aku laki. kalau perempuan boleh aku bagi madah berhelah. kalau pak cik aku parah. wahaha. thanks bagi nasihat :)

@Cik Snco hehe. saya takut boleh masa latihan tapi kat jpj yang penting tu tak lepas. aduh. stres. ikram bagitau semalam. sikit lagi awak nak lepas kan. alhamdulillah. insya-Allah saya ingat pesan awak :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif