Saturday, May 19, 2012

Satu Arah


Assalamualaikum.

Huh, gambar dart pulok. Hari Sabtu macam ni tak ada mood nak buat entri serius. Sabtu hari cuti umum. Maka fikiran juga dalam mood rehat. Memang lumrah. Manusia penuh dengan tipu helah.

Tadi aku blogjogging kerana bosan. Terima kasih setinggi langit kepada Adik Sha yang menghargai penulisanku dalam entrinya yang tak bertajuk. Adik lar sangat kan. Muda setahun jer. Haha. Sha ni pelik (dia mengaku sendiri!). Korang boleh baca kenapa di blognya. Sha ni memang rajin membalas jejak korang. Ceritanya juga menarik ^_^
 Maaf ya 'Adik' Sha. Hari ni Abang Naz tak serius. Hewhew. Korang tau kenapa kan? Adults are growing up kids. Alasan lagi.

Ni cerita dia. Aku sekarang dah terpikat dengan lagu-lagu rancak One Direction. One Direction tu bukan perkataan tapi band muzik popular. Dulu aku cuma layan What Makes You Beautiful. Tapi hari tu aku terlayan lagu Stand Up di profail Facebook kawan aku. Kemudian aku sambung layan lagu lain dari related videos yang ada di YouTube tu.

Akhirnya semua aku muat turun. Sob sob. Aku memang layan muzik rancak tapi tak semua. Lagu One Direction memang best. Kenapa aku lambat tahu lagu-lagu diorang yang best tu? Argghh. Aku tak tahu kenapa aku terjebak dengan One Direction yang digilai gadis-gadis ketika ini. Aku salahkan kawan Facebook aku yang berjantina WANITA tu. Huhu. Manusia tipikal, suka menuding jari kepada orang lain...

Ekceli kan. Tajuk tu bukan pelengkap saja.

Dalam hidup ini, kita perlu ada matlamat yang jelas. Supaya kita menuju satu arah yang ditetapkan itu tanpa terbabas. Tekad dan semangat perlu berada di atas. Agar kita berusaha keras. Ingatlah, kejayaan tiada jalan pintas. Berjuanglah dengan ikhlas. Lantaran setiap amalan pasti akan dibalas. 

Nah, moral untuk direnungkan. Nampak kan permainan aku? ^_^












p palang s : Hentam keromo...


13 comments:

Elysa Sofia said...

yes betul. ada matlamat baru hidup lebih ada arah tuju :)

nurshamila said...

pelik ya? hemm i see.

hehe sha tak minat sgt lagu2 english. im more to lagu2 jiwang bagai. haha

abg, camna nk improve in english? tgk english abg kemain lg. grammar nazi pulak kan? haha

Nur Asmida Bt Karim said...

dn ramai gugurl kat lua tuh mint zayn malik . tpi siyez lagu depa mmg best . one thing , forever young :D

teha said...

oh , 1 direction sngt hesem ! :)

ABU said...

oh boy bad One Direction.. drp uk tu kan.. lgu drng slalu main kat redio..

Rokiah Wandah said...

hari ni pon malas rasenye nak komen serius sgt hehe -,-

chemay said...

tajuk lagu punya entry ke ni nazif?
hehe
:)

msredcheesecake said...

diorg ni mmg best, nak start projek album kedua dah...

[sutera kasih] said...

betul tu..matlamat kena jelas :)

Hanie Dew said...

weewit..untungla ada adik yg buat cecite tentang dia.=)

one direction genre lagu diorang catchy dan rileks.

mmg kejayaan tiada jalan pintas.pahit getir tu la jadi pemanis bila dah senang.

M Fizan said...

@Elysa Sofia hehe. kalau tak ada tujuan hidup tak bererti :)

@nurshamila sha yang mengaku pelik. hehe. improve? practises make perfect :)

@Nur Asmida Bt Karim hehe. face can change. but beautiful lyrics remain :)

M Fizan said...

@teha bukan hensem yang menjadi persoalan. hehe :)

@ABU haha. aku tau what makes you beautiful je :D

@Rokiah Wandah mana boleh. komen kena sepenuh hati. hehe

@chemay hehe. nak cakap pasal band Satu Arah tu :D

M Fizan said...

@msredcheesecake tak sabar nak dengar lagu rancak yang best....

@[sutera kasih] tiada jalan pintas :)

@Hanie Dew hehe. untung lar sangat....

pahit getir tu buat kita lebih menghargai kejayaan :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif