Wednesday, May 9, 2012

Kegilaan


Assalamualaikum..
Salam kasih sayang..

Aku rasa hari ni memang kecoh pasal video pompuan pukul anak dia. Walaupun kejadian tu dikatakan berlaku tahun lepas, baru hari ni ribut sampai masuk Buletin Utama. Tak kisah lar tu. Aku tadi nak hapedet entri lain. Terus ubah fikiran sebab nak nyatakan simpati kepada nasib malang budak tu tahun lepas. Huhu. Maaf lar adik bayi. Abang Lelaki dari Marikh baru tahu hari ni.

Semuanya gila. Undang-undang gila. Manusia durjana macam tu cuma dipenjara 18 bulan. Selayaknya syaitan bertopengkan manusia tu dihantar ke Palestin. Biar dia mati katak kena bom dengan Israel. Apa jenis hukuman dunia pun aku tak faham sungguh. 

Pesalah utama mestilah ibu tak guna tu. Aku tak adalah sampai tuduh anak tu anak luar nikah macam orang lain. Tapi memang tak berperikemanusiaan langsung. Tak masuk akal. Sampai macam tu manusia boleh jadi kejam. Betul kata diorang. Binatang lagi sayang anak daripada perempuan tu. Buat anak jer reti. Astaghfirullahalazim. Rosak mood aku malam ni. 










p peluk s : Manusia ke haiwan..

7 comments:

eyjalukman said...

sedih kn tgk video tu? ntah apa lah yg dimarahkan sngt smpi bwt baby tu cmtu? ishh peliklahh.

mirmashi94 said...

biasaa laa kan manusia. macam2 -.-. maybe rambut sama hitam, tapi hati lain2. kita doakan saje perempuan tue sedar silap dia dan bertaubat lepas nie. phewww~ lagi pun kita pun tak tahu situasi sebenar dia, mungkin ade penyakit mental ke ape. husnudzon ;)

Liyana Izzati said...

Manusia yang takde perasaaan kot. Ada ke buat macam tu. Tapi zaman sekarang orang ni macam-macam. Serius. kadang-kadang tak terduga pun ada. tak adil kan just 18 bulan? Kalau aku seumur hidup aku bagi meringkuk dalam penajra tuhh. Bukan apa takut nanti kejadiaan yang sama berulang lagi :)

nurshamila said...

yup, stuju. pompuan yg rakam tu dok ckp sudah..sudah. tapi dia senirik tak bt papa utk hentikan penderaan mak bdk tu. kesian tgk, kuat dy nangis tp mk dy tak simpati lgsung. yg lg satu..pasaipa la hukuman penjara 18 bulan ja, pasni kuar bt lg. isy dunia...

p/s: manusia bkn, haiwan pon bkn. haha

Ardini Izzati said...

Sangatlah bangang keduanya --"

M Fizan said...

@eyjalukman huuhu. mental kureng lar tu. manusia semakin pelik.

@mirmashi94 orang kata dia ada penyakit mental. tapi yang rakam tu sihat. harap-harap mereka berubah.

@Liyana Izzati hehe.. langsung tak berperikemanusiaan. lagi baik lahir jadi haiwan. senang. binatang pun sayang anak. btw, penjara seumur hidup tak cukup. rejam sampai mati.

M Fizan said...

@nurshamila huhu. hukuman bunuh baru sesuai kan? tu separuh manusia separuh binatang kot. takda rasa simpati.

@Ardini Izzati hehe. yang rakam tak bangang. dah bagi penjelasan.

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif