Monday, July 25, 2011

Aku Tak Bisa Hidup Tanpamu


Assalamualaikum... wahhh.. kemain lagi tajuk.. macam gempak jer kan.. macam jer lar.. huhu.. padahal tak ada isi sangat pun.. nie lar haaaa bendanya.. eley, ngaku jer.. kalau tak ada benda alah nie, hidup korang pun tak tenang.. kan kan kan? Baik mengaku cepat sebelum aku merajuk.. haha.. aku tengok kat mana2 pun benda pelik nie mesti melekat kat tangan makhluk bernama manusia.. aku belum pernah lagi tengok ayam atau gorila pegang benda nie walaupun mereka hidup dalam zaman teknologi semoden ini.. hehe..

Benda nie bagi sesetengah orang wajib dimiliki.. ada yang sanggup membazirkan duit yang ada semata-mata nak beli jenis yang canggih.. nak tayang2 kat depan mata awek.. biar terjojol bijik mata awek yang tengok.. baru lar ada gaya kan? Haha.. henfon aku murah jer.. sebab aku tak pentingkan fungsi.. janji boleh SMS si jantung hati sudah lar.. henfon aku nie lasak.. kalau jatuh dari tingkat 167 pun tak rosak kot.. hehe.. henfon canggih korang tu kalau jatuh dari lutut pun rosak kan? ^_^

Aku tengok orang guna benda alah nie ada macam2 faktor.. antaranya :-

1 ) SMS 24 jam tanpa makan dan minum..
2 ) 'Bergayut' siang dan malam..
3 ) Simpan gambar yang tak sesuai dengan usia..
4 ) Album gambar buah hati tersayang..
5 ) Jadi buaya darat paling digeruni seantero dunia..
6 ) Melayari internet di mana saja..
7 ) Dengar lagu sambil buat ulangkaji..
8 ) Main game Angry Birds..

Ek? Nombor 8 tu boleh dipertikaikan.. hehe.. game burung marah tu popular kot sekarang nie.. muzik tema pun dah jadi nada dering SMS dalam henfon kawan2 serumah aku.. kira game tu hebat lar.. haha.. sebenarnya aku tak pernah main lagi.. huhu.. yang penting nombor 8 tu menghilangkan kebosanan dengan membazirkan masa yang berharga lar.. tak reti2 ke masa itu emas?? aku poyo lar sebab henfon aku tak boleh dengar lagu.. hoho..

Jadi, apa sekalipun motifnya, benda alah ini sangat lar sinonim dengan masyarakat yang kononnya moden sangat sekarang nie.. termasuk lar aku yang menaip entri nie.. henfon aku akan bersama aku di mana saja.. sayang gila wooo.. henfon nie lar yang mendekatkan aku dan si jantung hati.. biar jarak beribu batu.. selagi henfon di tangan kita, rindu itu pasti bertaut.. hahaha.. jiwang tak dapat dipisahkan daripada aku.. okey lar, sebelum aku mengarut lebih panjang, aku ingin mengangkat jari dari papan kekunci laptop kawan aku nie.. moral of the story, tak semua orang suka sesuatu benda.. rambut sama hitam, hati lain2 kan.. aku ada pandangan.. kau pun ada pandangan.. kita sama2 renungkan.. chill okey?? sekian.. wassalam.. :)














p/s : Henfon dan aku tak dapat dipisahkan...


7 comments:

alif haris said...

hahahha .. fon aku 3310 je bro ..
xdenye angry bird hihik :D

Tulip said...

haaa....yang no 8 tuh saya rasa mcm betul je...hingga budak sek rendah pun nak beli buku angry birds....

aleen aiden said...

aku punye henfon pon biase2 aje.blom mampu nak show off bagai nih.hu3

cik pha said...

hp sekrag mmg penting..sbb tnpa phone susah nk contact,lagipun sekrang tak maen dah surat menyurat nie

SweetLikeWhat said...

setuju..hp tu dah jadi kepentingan..tapi orang dulu-dulu okey jer tak pakai hp kan..boleh jugak berjanji pergi dating kat tepi tasik..hehehe..

M Fizan said...

@alif haris hihik..aku pun lebih kurang ar.. saje sonok cite kawan2 aku main :P

@Tulip mana penah saya cakap tak betul..hehe..em..tak dapat dinafikan..angry birds dah jadi kegilaan..hurm.....

@aleen aiden hu3.. x baik show off.. baik henfon biasa2 lagi bagus ^_^

M Fizan said...

@cik pha haha.. betul..surat kurang relevab sekarang nie...

@SweetLikeWhat hehe..orang dulu2 memang POWER!! :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif