Saturday, July 2, 2011

Bulan Baru

Entri wajib baca : Bulan Pertama..
Entri pilihan hari ini : Mencintai Tanpa Memiliki..


Assalamualaikum..

Nampak tak betapa seronoknya kucing mutasi dalam gambar kat atas nie? Kalau korang nampak, tepuk tangan sepuluh kali.. okey, cukup.. hehe.. aku sekarang nie tengah syok macam kucing tu lar.. alhamdulillah, blog aku yang lahir semula dah berusia dua bulan.. masih lagi macam bayi yang baru belajar nak meniarap.. tersengih-sengih.. kadang2 menangis mintak susu.. haha.. tu perumpamaan jer.. masih lagi dalam proses belajar mengenal dunia blog.. kepada para blogger senior yang dah bertahun berblog, jangan lar segan2 nak turunkan ilmu kepada blogger picisan macam aku nie..

Perkembangan blog aku juga baik.. selepas bulan pertama, baru ada 607 sahabat.. sebulan berlalu, sekarang aku ada 1393 sahabat.. 54 entri selepas sebulan.. kini bertambah 50 entri.. korang mesti pelik kan.. apasal mamat nie jakun sangat dengan nombor? Sekadar makluman, aku memang sangat suka buat analisis.. aku suka bermain dengan nombor.. mungkin tu sebabnya aku mahir dengan kedua-dua subjek Matematik dan Matematik Tambahan SPM.. sambil berblog pun aku main dengan nombor.. masa nak insert pic, aku kena edit saiz kan? Siap guna kalkulator lagi.. suka suka suka.. weeee...

Lepas nie mungkin susah sikit nak berkembang pesat.. macam yang korang tahu, aku akan sambung belajar bermula esok.. jadi aku tak dapat lar nak aktif sangat macam sekarang.. tapi insyaAllah aku akan pastikan blog nie tak bersawang.. aku akan cuba bahagikan masa.. waktu mula2 nak berblog, aku rasa macam "boleh ke aku berblog nie?".. akhirnya aku sedar.. once a blogger, forever a blogger.. aku dah addicted dengan blog.. huhu.. jadi aku akan cuba mencuri masa untuk update blog picisan aku nie.. aku harap korang tak lar berhenti datang menjerit bila aku tak on air.. hehe.. melawat lar selalu yer...


Di kesempatan yang ada nie, aku nak cakap aku sayang korang semua.. kepada pengomen2 tegar aku terutamanya Suha Akak Katak yang selalu ada setiap kali aku nak sahkan komen.. kepada pelawat2 yang menaikkan trafik blog aku.. kepada mereka yang baik hati berpeluh2 tekan butang follow.. kepada penjerit2 yang memeritkan tekak di kotak jerit aku.. kepada pembaca2 senyap yang sudi baca entri merapu aku.. kepada rakan2 baru yang aku kenali semasa merangkak ke blog2.. atas sokongan kalian, aku cuma ada satu ucapan.. tulus dari hati nie.. aku ucapkan :

Terima kasih yang tak terhingga

Kalau masih diberi kesempatan, aku akan sampaikan perkembangan seterusnya sebulan lagi.. terima kasih kerana membaca.. sekian dulu untuk hari nie.. wassalam.. :)














p/s : Nak jalan2 kat Putrajaya...

50 comments:

cherry_ijau said...

tahniah tuk kamu ~

Shalina Samsudin said...

selamat belajar :D
jaga diri ..

M Fizan said...

@cherry_ijau thanks a lot ^_^

@Shalina Samsudin tenkiu2.. :)

Eyra. said...

Good Luck :)

M Fizan said...

@Eyra. thanks so much :)

Wanie said...

ala sedihnye dah nak g belajar..
mungkin kat sane ade wifi..
boleh la nak blogging kan..

selamat belajar ^_^

suha said...

hehe awk slalu mention nama akak dlm entry..terharu 14 ratus kali (^_^)

blajo lelok tau,jgn mls2..nnti dh jd dokter,akak gak leh tumpang ~ngee

amber tiffany said...

congrats Fizan . moga terus berjaya .

cik pha said...

blajar2

Anyyss Shuhaimi said...

selamat study! get a best grade.don't be like me..haha

Green Apple said...

syg awk jugak.. hehe...
harap fizan teruskan usaha ye... kami semua dtg terjah...

M Fizan said...

@Wanie memang kat sana ada wifi..
masalahnya laptop..
kalau ada, boleh lar blogging.. huhu

thanks ^_^

@suha saya cakap benda betul.. bukan saja2 bodek.. huhu :)

no prob.. thanks akak.. ngee~

@amber tiffany thanks , thanks , thanks amber :)

M Fizan said...

@cik pha yer2, nak belajar nie ! :D

@Anyyss Shuhaimi thanks2.. insyaAllah.. huu

@Green Apple syg saya? heee.. tenkiu2..
insyaAllah... terjah jangan tak terjah tau.. hehe.. thanks cik epal hijau ^_^

Maii Yusre said...

Wahh..tahniah2! XD

niena shopping2u said...

pntingkan study dlu baru leh berblog, xsalah nk berblog time study tp kna pndai bhgikan masa, cmtu gak ngan org yg dh keja..

blog akak pn masih baru lgi =.=


http://www.my-shopping2u.com/2011/07/keinginan-seorang-isteri.html

Rtp Farra Arisha said...

selamat maju jaya and moga sukses slalu! :)

nawal addina said...

takot tngok kucing tu -.-

nway , gud luck ! ;)

myhatiku said...

slamat belajar..
jgn lupe kan myhatiku..eh,bukan,kami semua..he:)

apik pehe said...

wooo..agak laju..sebulan dah naik camtu..hehehe

Bella Bell said...

sama2 beb.. tahniah dan good luck :D




^^

lilypelangi said...

baru 2bulan da 1000+ follower . hebadddddd ! :)


nanti kt sane jage diri baek2 . cari kawan elok2 . blaja sungguh2 taw :)

alif haris said...

selamat sambung belajar bro :)

blaja leklok ..

mst boleh punye .. pndai bahagikn masa,mesti cemerlang dua-dua..blog dan education :)

apik pehe said...

belajar molek dulu..hehehe

Shawn Razaleigh said...

2 bulan, follower dah beribu. hebat la kau. aku sebulan. apa pun tadak. apa cerita? hahaha

Red said...

lah. nak pi blajaq dah ke.? huhu

SweetLikeWhat said...

Tahniah..walaupun baru 2 bulan tapi dah boleh capai angka sebanyak itu.. :D

man said...

teruskan perjuangan... utk masa depan.

d_LA said...

wahhhh...2 bln dh dpt follower 1.4k..hebat betul..tahniah2..keep on blogging ya^^

cik pha said...

sama2 aku puji dengan ikhlass hahhaa


+mate A++ ni,kan? kan? kan? hahaa

Hans said...

selamat belajar kembali
hehehehe
:-)

Cabaran Dan Dugaan Untuk Menonton Filem Transformers: Dark Of The Moon

A retarded kitty said...

good luck in your study.

NuR 'aQiLaH said...

nak ikot jalan2 putrajaya. kehkeh

Scya Lollita said...

untg la HOT kikiki

SweetLikeWhat said...

jangan lupe bukak blog pulak nanti..hehe :D

munirah said...

wah.. bulan pertama je dah ade 600++ followers.. otai la tu..

all the best for blogging ya.. :)

Kapten Atok said...

giler ah 2 bulan ja dah 1000+
rekod kot

aleen aiden said...

sambung blaja?masuk sem baru ke baru nak buka langah ke ipt neh?gudlak ok!heh

apik pehe said...

selamat sambung study tau

Far8 budak baik said...

mererap nerap ape...
peh blog dah 2 bulann
folower dasyat je..
cayalahhhh..
aku dah dua tahun berblog..
tapi ciput je..haha =)

Nadia Mashuri said...

huhuu..
nadia pun tak sabar nak smbung belajar ni..
heheee..

niena shopping2u said...

bz ke skang ni ^^

M Fizan said...

@Maii Yusre huhu..tenkiu2 :)

@niena shopping2u hehe...oke2..saya sedang mencuba untuk membiasakan diri :)

@Rtp Farra Arisha heee...thanks a lot :D

M Fizan said...

@nawal addina hee..npe tkot? btw, thanks thanks :)

@myhatiku hehe..tak lupa aih myhatiku ^_^

@apik pehe hehe..sebulan tu jer lar..lepas nie susah dah.. uhuk2

M Fizan said...

@Bella Bell hehe.. thanks again ^_^

@lilypelangi huhu.. mana hebat pun.. setakat tu jer lar.... thanx a lot lily..sy dengar nasihat awak :D

@alif haris tenkiu bro..

insyaAllah..

macam tu lar harapnya.. blog cemerlang, edu pun cemerlang.. hihi

M Fizan said...

@apik pehe hehe..insyaAllah

@Shawn Razaleigh hahaha..kena pandai2 lar..tapi sekarang tak sempat dah nak cari follower beriban.. haha

@Red huhu.. dah blajaq.. alhamdulillah.. :)

M Fizan said...

@SweetLikeWhat thanks so much... biasa jer tu.. huhu :)

@man heee..insyaAllah.. trimas :)

@d_LA huhu.. keep on blogging nie.. trimas d_LA :)

M Fizan said...

@cik pha haha..yup2.. +math A+.. hehe.. thanks kalau ikhlas :)

@Hans hehe.. trimas bro :D

@A retarded kitty thanks kitty ^_<

M Fizan said...

@NuR 'aQiLaH hehe.. datang lar.. nanti saya suruh orang lain tunjukkan :D

@Scya Lollita hahahaha.. untung pebende ngan HOT :P

@SweetLikeWhat hehe.. tak pernah lupa.. blog macam diari saya :)

M Fizan said...

@munirah hehe.. sekarang dah stop kemajuan.. thanks munirah :D

@Kapten Atok huhu.. mana ada.. biasa jer tu.....

@aleen aiden huhu..baru langkah masuk ipt ..thanks aleen ^_^

M Fizan said...

@apik pehe heee..thanks apik ^_^

@Far8 budak baik huhu..cayalah....mana ada dasyat pun........ emm... strategi tu penting.. follower first, reader comes with them :)

@Nadia Mashuri hehe..moh ler sambung sesame :D

@niena shopping2u x sgt.. juz nak online kena berebut :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif