Tuesday, July 16, 2013

Trip to Perak : Part 6


Dalam bahagian lepas, aku ada sebut pasal satu peristiwa yang berlaku pada waktu tengah malam hari kedua kami di bumi Perak Darul Ridzuan. Isnin, 24 Jun 2013, di rumah nenek Adib. Biarlah kisah itu menjadi rahsia. Terlalu sulit untuk didedahkan. Semua angkara salah faham dan bahana kepenatan.

Pagi Selasa, 25 Jun 2013. Kami bersiap-siap untuk hari terakhir di Perak. Kami akan pulang pada waktu tengah hari. Pagi tu aunty sediakan mihun goreng. Memang terbaik dari ladang. Semalam nasi lemak. Hari ni mihun pulak. Lepas ni kalau ke Perak, singgah sana lagi. Haha.

Selepas sarapan, kami menikmati keindahan Masjid Ubudiah pada waktu pagi dan sesi bergambar pun bermula....


Rumah Allah yang begitu indah binaannya....


Adib, aku, Zul, dan.... 98% Ipan. ^_^


Bendahari dan ketua program. Ipan tak tau kenapa smart sangat hari terakhir tu. Oh, dan kelihatan Azri Aisha posing baik punyerrr di sebelah kiri gambar. :p

Kelihatan juga di belakang gambar, Zul sedang tekun memerhatikan semut merah bergusti. Syahid (berbaju hijau) sedang bersembang dengan Pak Cik Taktauapanamadia (baju putih belakang Ipan). Orang kampung dia tu. Temerloh, Pahang. Dan Adib.... menyertai diskusi. :p


Semua tekun mendengar taklimat ketua program tentang perjalanan hari terakhir di Perak. 


Liyana sangat tekun mendengar taklimat Ipan. :p


Muslimah 12M5 telah sampai di Masjid Ubudiah. Dari kiri: Fani, Temah, Yana, Ada, Meera, Kak Nas. :)Bergambar kenangan di Masjid Ubudiah. InsyaAllah, panjang umur sampai lagi.

Selepas tu, destinasi seterusnya adalah Galeri Sultan Azlan Shah. Tapi kami pusing-pusing Kuala Kangsar dulu. Singgah sebentar di Muzium Diraja Perak.


Wahh, muslimah 12M5 dah sampai Muzium Diraja. Destinasi seterusnya: Istana Iskandariah.<BERSAMBUNG>


No comments:

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif