Thursday, June 7, 2012

Demam Bola Kembali



Assalamualaikum. Salam sejahtera.

8 Jun 2012. Peminat bola sepak di seluruh dunia kembali menghidap penyakit yang sama. Demam bola. Peminat bola fanatik sanggup bersengkang mata demi menonton perlawanan pasukan kesayangan secara langsung. Makan bola, tidur bola, mandi bola.

Euro 2012. Kejohanan bola sepak berprestij di Eropah akan menghantui para bos syarikat mahupun institusi. Kejohanan yang menjadi igauan isteri-isteri dan girlfriend-girlfriend para jejaka yang terjebak. Eh, perempuan pun tengok bola. Okey, igauan jua bagi lelaki. Erk?

WELCOME EURO 2012!

Aku dah tak sabar ni. Issue report tolak tepi. Ulang kaji pun tolak tepi jugak. Mode Euro. Otak dah fokus habis. Teruk betul kan?

ENGLAND. JERMAN. BELANDA. SEPANYOL. PERANCIS. PORTUGAL.

Pasukan-pasukan yang terkenal sarat dengan bintang-bintang ternama dunia dan merupakan pilihan hangat untuk menjadi juara. Korang mesti minat salah satu kan? Favourite aku pun ada dalam senarai tu. Cer teka. Cer teka....

Tapi seperti biasa. Aku lebih kepada peminat neutral. Aku tengok cuma untuk keseronokan. Mencari hiburan. Omputeh cakap entertainment. Itu yang aku nak bila tengok bola. Aku harap sangat aku tak kecewa. 

Buat korang yang anti-bola sepak, sila banyak bersabar. Rasa terabai harus dipujuk. Sebulan saja. Who will win? GAME ON.











p cium s : Cepatlah mula...


9 comments:

nurshamila said...

err......

M Fizan said...

@nurshamila haha. pompuan minat bola jugak kan? :D

cik lala said...

awal2 laki cik dh minta izin nak tgok bola..
dia request sebulan je (mmg sebulan je kan euro bagai ni..)

xpelh,memahamikan (sambil tgn letak bahu,mata pndg atas)

bola?minat gak..tp xdelh sampai besengkang mata...

Hanie Dew said...

aku tgk tgk gitu je.tu punkalau tertengok tak bole grak dah selagi game tak hbs. hahaha. ikut sama geram bila nak shoot goal tesasar. masa tu la jd pengulas tak berbayar..hahaha

M Fizan said...

@cik lala bagusnya cik ni. hehe. saya pulak fanatik. sanggup bersengkang mata....

@Hanie Dew haha. kau memang feeling. macam tengok drama korea je :P

cik lala said...

yelh..kesian lak......
dah itu minat laki.
dr dia tgok bola kt luar,baik dok uma diam2 tgok euro..
ht pun xcuak ;p

M Fizan said...

@cik lala hehe. lain macam je bunyi tu. good idea. kalau kat rumah senang jaga :D

cik lala said...

hahhaa..mengalahkn nk jaga bdk kecik..

M Fizan said...

@cik lala biasa lar. adults ni growing up kids :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif