Monday, June 25, 2012

Harimau Garang

Assalamualaikum.

Entri wajib singgah baca komen : Dah Nak Habis~

Lelaki Dari Marikh dalam mood ceria ketika ini. Hoyeah! Bangga aku menjadi rakyat Malaysia. Korang pun mesti dah tau kan. Berita gumbira tersebar seluruh jagat raya. Harimau mengaum garang menggegar seantero negara. Skuad muda bawah-22 tahun Malaysia mencipta kemenangan bergaya.

Malaysia 7-0 Filipina

Sekali dengar macam April Fool. Tapi sedar-sedar sekarang ni dah nak masuk Julai. Ya, itulah hakikatnya. Malaysia bangkit dari kekalahan 2-3 kepada Korea Selatan untuk membelasah jiran serantau dalam perlawanan kedua Kelayakan Piala Asia B-22.


Wira tak didendang dalam perlawanan pertama menentang Korea Selatan ialah A. Thamil Arasu yang meledak dua gol. Dan kali ni giliran pemain muda berbakat Sabah pula mencuri nama. Rozaimi Abdul Rahman nama diberi. Nampaknya Nazmi Faiz mempunyai penyerang unggul yang akan menerima hantarannya. Kombinasi gemilang. Masa depan yang cerah untuk bola sepak Malaysia.

Nak tahu kenapa Filipina teruk dibelasah sedangkan skuad senior diorang setanding kita? Ekceli kita pun tahu skuad senior Filipina dibarisi pemain asing yang diberikan taraf kerakyatan melalui proses naturalisasi. Macam jugak jiran seberang, Singapura. Kalau harapkan pemain tempatan diorang, macam keputusan hari ni lar jadinya.

7-0 tu adalah keputusan paling adil untuk menunjukkan perbezaan kualiti Malaysia dan Filipina yang sebenar. Jika Singapura beraksi dengan pemain tempatan seperti Filipina, tak menghairankan kalau kita menang 9-0. 

FANDI + ROZAIMI
Future heroes

Malaysia mendahului Filipina 4-0 ketika babak pertama berakhir. Rozaimi Abdul Rahman meledak dua gol ketika Fandi Othman dan Wan Zaharulnizam turut mencetak nama selaku penjaring. Malaysia belum berpuas hati dan menambah tiga lagi jaringan selepas rehat. Rozaimi menyumbat dua lagi gol sebelum D. Saarvindran menyempurnakan kemenangan selesa buat Malaysia.

Empat gol. Wira Borneo. Rozaimi Abdul Rahman. Next-to-be superstar. Permata yang perlu digilap. Bintang baru dalam pembikinan.

Mampukah Malaysia melangkah jauh dan layak ke Piala Asia? Semuanya akan terjawab selepas Malaysia menamatkan cabaran menentang Taiwan, Vietnam dan Myanmar. Sekian dulu laporan peminat gembira. M Fizan melaporkan dari Marikh. Wassalam.










p palang s : Emphatic victory..


4 comments:

ABU said...

team harimau semakin hebat.. syabas malaysia.. teruskan perjuangan..:)

M Fizan said...

@ABU oh yeah! Malaysia Boleh!

nurshamila said...

taktau apa2 sbb dok dalam kem, tp ni first time baca entry pasal bola sbb melibatkan team malaysia. hehe bangga2!

M Fizan said...

@nurshamila hehe. banggalah menjadi rakyat malaysia :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif