Sunday, March 3, 2013

Kejar


walau ke hujung dunia kamu berlari
pasti kita kan bertemu kembali
hingga tiba izin Ilahi
aku tetap menanti di sini

Esok nak exam trial. Ah, dush! Macam tak ada mood. Tapi study tetap study. Berusaha sedaya mampu. Baru tawakal. Ujian yang akan mendatang inilah kesulitan. Tak lupa surat cinta Allah dalam al-Quran. Kalam yang sangat indah membawa ketenangan buat hati yang dalam kesedihan.

Lepas dua minggu mengerah keringat menjawab peperiksaan, insya-Allah aku akan cuti dua minggu pulak. Walaupun ada interviu IMU menanti bulan depan, aku tak peduli. Aku nak rehat puas-puas dulu bersama keluarga tercinta di baiti jannati. Itu dipanggil kemudahan.

Selepas kesulitan, pasti ada kemudahan. 


1 comment:

Syazana Zainn said...

good luck

exam jawab elok-elok :)


p/s: btw, gadis yang baru jumpa tu mungkin cinta baru dia. hahaha
kiranya di ending cerita ni, arjuna jumpa someone yg look alike dengan gadis lama dia. :p

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif