Thursday, June 2, 2011

Bikin Kecoh : Adinda & William

Assalamualaikum.. arr.. aku ingat malas lar nak ikut trend blogger buat entri kecoh2 pasal si Adinda Tiada Dara semalam.. tapi akhirnya aku kalah.. apasal kecoh sangat.. haha.. semalam masa aku follow dia, ada 300+ follower.. bila aku lawat balik nak unfollow, dah 600+.. woww.. sehari jer tu.. aku sebulan nak dapat tu 600.. toing2.. komen pulak masa aku datang kali pertama, aku rasa 200+ camtu jer.. kali kedua aku datang, mendadak naik 800+.. wahh.. macam nie kalah PM dan selebriti.. :)

Nasihat dah lar.. maki tu kenapa?

Haaa.. ada yg datang nasihat siap bawak ayat al-Quran.. tu tak apa.. yg datang maki2 dia tu.. apa korang dapat?

"At least we advice her.."

Okey.. nasihat elok2 tak boleh ke? Kita nie bukan lar sempurna sangat.. betul cakap dia, bukan dia sorang tak ada dara dalam Malaysia nie.. aku tak berpihak kepada Adinda.. dia baru 14 tahun.. well, belum matang lagi.. baru nak kenal dunia nie.. entah dia tahu entahkan tidak apa erti dara bagi seorang wanita.. harga diri? Aku tak rasa dia faham erti maruah.. damn! Memalukan lar heboh satu dunia kau tak ada dara.. best sangat ke? Shame on you.. Kenapa tak pergi TV3 dan buat siaran langsung pengumuman kau dah tak suci.. tak pun, buat lar sidang media.. baru gempak kan Adinda? Kui kui.. aku pun dah terjebak marah2 belia negara yg hancur nie..

HANCUR!! Sebab apa? Banyak sangat dilonggokkan dengan hiburan.. konsert sana sini.. kelab malam bersepah.. pergaulan bebas tak dibendung.. nak salahkan siapa? Salahkah ibu mengandung? Tepuk dahi, tanya diri sendiri..

Because we dont take the responsibility to save them..

SHAME ON US!


Semalam kecoh pasal Adinda.. hari nie? William pulak memenuhi alam blogger.. macam kawan pulak aku panggil William.. hehe.. yela.. dulu aku dengan William main guli sama2.. haha.. betul ke ni William? Kau kenapa mainkan perasaan anak gadis orang.. dulu kahwin berarak bagi satu dunia tengok.. sekarang cerai ke? Kui kui..

Unbelievable!


Okey.. aku tak tahu nak percaya atau tidak.. korang search lar kat pakcik Google.. you read, you decide!














p/s : Tak suka popular kerana kontroversi...

7 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

huhu..yeke??xbukak blog pon semalam..thanks for the info

M Fizan said...

@♥NuR SyAFiQah♥ huhu..iyer..kecoh satu dunia blogger..wlcome2..

blackroses said...

citer pe semalam..alah...akak terlepas..semalam xonline

Ini Kisah Tia said...

yup ! demam william belum tersebar lagi . hehee ;)

Buat Header Sendiri Tanpa Photoshop

lilypelangi said...

ouh , tak tahu lak psal ni . dhsyat tul budak tu . hmm

M Fizan said...

@blackroses huhu..skrg pn mkin kecoh..tp adinda dah pdam entri tu..hehe

@Ini Kisah Tia hehe..kecoh gosip jer..akhbar tabloid lar tu~

@lilypelangi hmm..budak bru nk up..x knal dunia lg pn~

Shazana Hanis said...

terlalu popular pun susah..tp if pandai balance kan ok kot :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif