Thursday, June 30, 2011

A Long Journey Begins

Entri pilihan : CINTA..


Assalamualaikum.. akhirnya masa telah tiba untuk aku keluar dari zon selesa.. masa untuk aku berdikari dan berdiri di atas kaki sendiri.. selepas 16 tahun berada di Changlun dan tak pernah keluar jauh, sekarang aku WAJIB melakukannya demi masa depan.. 9.45 pagi.. aku akan memulakan perjalanan panjang ke Kajang.. itu bukan pengakhiran perjalananku.. bahkan di sana lar perjalanan aku baru bermula.. perjalanan menuju masa depan.. perjalanan menuju kedewasaan.. the time has arrived.. a long journey will begin..

Kawan2 yang disanjung tinggi, doakan yang terbaik buat aku di sana.. buat senior2 UiTM Shah Alam yang ada blog, sila lar follow blog Marikh aku dengan kesudian yang tulus suci.. hehe.. aku akan memulakan hidup baru di sana.. makan buku, mandi buku, tidur buku.. lepas nie, buku mesti sentiasa kat tangan.. kalau aku blogwalking sekalipun, pasti sambil membaca buku.. begitulah gambaran kesukaran bidang medik.. kui kui..

Arrgghhh.. masa telah semakin hampir.. MASA DEPAN.. aku datang kepadamu dengan hati yang cintakan ilmu.. aku dambakan ketenangan yang abadi di sana dalam perjalananku mencari Tuhan.. selamat tinggal Changlun.. kenangan 16 tahun kita bersama akan kekal terpahat di ingatan.. tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain.. di sinilah aku mengenal kehidupan.. erti hidup, erti cinta, erti sahabat, erti keremajaan.. di sini dunia aku.. aku akan kembali bila tiba masanya..

SMK Bandar Baru Sintok.. bukanlah sekolah kluster dan pastinya tak setanding MRSM.. tapi di sini aku membuktikan di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.. kalau asal benih yang baik, dicampak ke laut menjadi pulau, dicampak ke angkasa menjadi kejora.. insyaAllah.. aku akan menjadi manusia yang berguna.. buat semua guru-guru yang pernah mengajar diri ini, aku ucapkan jutaan terima kasih.. tanpa kalian, aku bukanlah sesiapa..

Kepada rakan-rakanku di sini, aku sayang kalian.. kalian lar yang menghiasi hidup aku selama ini.. tanpa kalian, pasti sunyi hidup aku.. buat si jantung hati, NASJ, terima kasih kerana menjadi sebahagian hidup ini.. pertahankan apa yang kita ada.. buktikan kepada mereka semua di luar sana, kita mampu melakukannya bersama.. lessthanthreeyou.... :)

Panjang pulak coretan aku kali nie.. hehe.. sebelum korang bosan baca, aku ucapkan terima kasih kepada semua follower2 dan shouter2 yang baik hati.. tak lupa pengomen2 yang rajin mencoret di setiap entri aku.. aku sayang korang semua.. tanpa korang, blog Marikh aku akan tandus.. sebenarnya, esok blog nie baru berusia dua bulan.. tengok lar, kalau sempat aku update entri baru.. jangan lar korang sunyikan blog nie.. bila ada kesempatan, aku akan balas jejak dan komen2 korang semua.. i love u all..

Lagu nie untuk semua para pembaca..

















p/s : Feeling so down... :(

23 comments:

KinosKoko said...

mcm nak pegi jauh giler..hehe...baru je keluar dari bumi sintok last sem...nana study kat uum ari tu...mesti slalu terserempak tengah jalan nih..hahah

Scya Lollita said...

manee taw aku nanti cik scya dpt uitm gak boleh la kite mnggedik haha

d_LA said...

selamat berhijrah..
sebut Sintok tingat kat UUM..
lagu tu sedih ooo...

lilypelangi said...

excitednye la dia nak pergi uitm . heee.

all the best dik ;)

zatiey said...

awat nih?nk p mane sbnrnye?

nurAMALLINA said...

Janji tau belajar rajin2! Jangan sia2kan ilmu.

Wanie said...

eh umur bape?

pergi study kan, tak perlu rase down..
patut rase lagi semangat..hehe
good luck eh..
semoga berjaye..

Green Apple said...

dpt smbung blajar ye... TAHNIAH fizan... moga sukses ditmpt baru... jgn biarkan rumah awk ni bersawang pulak ye... hehe

A i n n u r A f i f f a h said...

wah.. medik tuu.. >___<

gud luck erk !

Mrs.Yie said...

boleh tahan gak lagu ni.. :)

siti kektus said...

eh, nak p mana pulak? tetiba tuju lagu hujan pulak da. hukhuk

suha said...

adeih cam sedih lak baca..tapi akak pon akan stop blog tok 2 bulan (^_^)

alif haris said...

bro jgn down sgt .. :)

M Fizan said...

@KinosKoko jauh lar..jauh dari rumah..lepas nie oversea..huu..rasanya selalu lar..tapi tak pernah kenal kan..kalau tak, cam lar muka..huhuhu

@Scya Lollita hahaha..boleh gi main boling..kalau cik scya dapat lar ^_^

@d_LA thanks cik dyla...memang UUM je orang tau pasal sintok..huhu..lagu tu memang sadis..layan lar yer....sob2

@lilypelangi heee..dunia baru..

thanks kak pelangi ^_^

M Fizan said...

@zatiey huu..nak sambung belajar kat UiTM Shah Alam..:)

@nurAMALLINA insyaAllah...tak berani nak janji.. thanks ina :)

@Wanie umur hampir 18..

semangat lar nie..down sebab nak tinggal tempat bermain..hehe..thanks a lot wanie ^_^

M Fizan said...

@Green Apple thanks cik epal hijau...insyaAllah tak..cuba sedaya upaya bagi bersih nie..hehe :D

@A i n n u r A f i f f a h takde apa dengan medik..huhu

thanks ainnurafifah :D

@Mrs.Yie haha..sedih tak kak? ^_^

M Fizan said...

@siti kektus nak sambung belajar dah..sedih lar..tuju lagu bila aku sudah tiada..hukhuk

@suha huhu..jangan lar sedih2 akak katak..hee.. eh, akak nak stop kenapa? ^_^

@alif haris haha..tak lar sangat...cuma luahan perasaan :D

zatiey said...

haha..ingt nk p mane..ok lah tu..jauh2.blh trme pglmn bru..

M Fizan said...

@zatiey haha..harap2 macam tu lar..huu :)

SweetLikeWhat said...

belajar rajin-rajin..moga dapat biasakan diri di persekitaran baru :D

M Fizan said...

@SweetLikeWhat insyaAllah.. harap2 macam tu lar :)

myhatiku said...

same2 gula2 kapas..
we support each other!:)

M Fizan said...

@myhatiku yes..support each other :)

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif