Wednesday, June 22, 2011

Blogger Bertuah #3

Assalamualaikum.. aku teruskan lagi siri Blogger Bertuah selepas siri sebelumnya... jadi mari kita terjah 5 blogger yang bertuah mendapat nombor giliran yang unik.. hihi.. jadi follower2 aku yang lain jangan marah pulak.. kalau korang nak aku rebiu, nanti aku buat siri lain ataupun segmen.. kalau ada cadangan dan permintaan lar.. kui3.. tempoh hari novelis Cik Liyana Zahim nak jugak main rebiu2.. tak gitu Cik Liyana? ^_^

Moh kita terjah diorang nie secara berjemaah.. :)

FOLLOWER KE-1111
Amallina

Follower dengan quadruple of 1.. lepas nie 2222 pulak.. berganda tu.. huhu.. tahniah kepada Cik Amallina sebab dapat #1111.. header beliau simple, tak kompleks sangat.. latar blog beliau putih suci.. tak banyak sangat warna2.. hitam putih.. damai saja blog beliau.. widget follower kat atas.. kotak jerit boleh tekan kat tepi, nanti muncul.. semua tersusun cantik.. nak komen pun keluar pop-up window.. senang.. jadi korang sampai sana boleh tambah follower yang ketika ini 911 (ketika aku menaip).. to Amallina : keep blogging ! :)

FOLLOWER KE-1122
Huda

Tahniah kepada Cik Huda sebab dapat double one double two (#1122).. nice number.. header beliau macam kat atas nie, sangat cun.. ada anak kucing.. hihi.. latar blog putih jugak, suci jer.. kotak jerit kat kanan, widget follower bawah header.. cantik sangat dah tu.. lagu Perfect Two pun ada.. tapi nak komen, kena bukak new tab pulak.. cadangan aku, Huda boleh ubah tetapan kepada pop-up window untuk komen.. bukan apa, menyenangkan orang yang line internet perlahan macam siput tua.. jangan marah ya Huda... hehe.. follower beliau sekarang 125, mari kita ramaikan.. to Huda : never-say-stop-to-blog.... :)

FOLLOWER KE-1133
Emma

Tahniah kepada Cik Emma kerana dapat nombor double one double three.. bila masuk blog beliau, kita dapat tengok header comel nie yang memberi amaran bahawa beliau adalah orang utara.. hihi.. semuanya okey.. ada dua lagu bersilih ganti.. kotak jerit boleh keluar bila tekan kat kanan, butang follow ada kat atas kotak jerit (jangan buat2 tak nampak).. huhu.. cuma nak komen kena refresh pulak.. nasihat saya kepada Cik Emma, guna pop-up window untuk komen.. senang buat orang yang line internet tak laju.. sama jugak macam Cik Huda kat atas.. jangan marah, ini cuma cadangan .. to Cik Emma : keep on updating your blog.. :)

FOLLOWER KE-1144
Srie

Tahniah juga buat Cik Srie kerana dapat double one double four.. cun kan nombor? hoho.. blog Cik Srie pun menarik.. header ada gambar Domo-kun yang menandakan Cik Srie dah dijangkiti virus Domo.. hihi.. latar pun tenang, tak menyeksakan mata.. lagu pun ada.. nak komen, pakai pop-up window.. sangat membantu.. follower beliau sekarang 266.. cuma kalau boleh, Cik Srie naikkan sikit widget follower dan kotak jerit sebab itu yang dicari oleh blogger yang datang melawat.. ini cuma nasihat.. tak ikut pun tak apa.. hehe.. to Cik Srie : blogging till you die.. :)

FOLLOWER KE-1155
Stellaizz


Dan tahniah jua buat Cik Stellaizz.. double one double five.. ejen 1155.. haha.. header Cik Stella cun.. latar pun menenangkan.. warna kelabu dan ada bunga2 lagi tu.. widget follower ada bawah header.. sekarang follower cik Stella 98 orang.. kotak jerit kat atas jugak.. lagu pun tak ada.. tak sesak telinga.. hihi.. semua cantik.. cuma kalau boleh, nak bagi orang komen, guna pop-up window berbanding sekarang kena refresh.. nanti mengamuk orang yang blogwalking dengan line internet yang tenat tahap gaban.. sekadar nasihat Cik Stella yer.. jangan sumpah2 Lelaki Dari Marikh.. huhu.. to Cik Stella : blogging always.. :)


Haaa.. dah siap pun.. fuhhh.. penat jugak usha sana sini.. siap pun rebiu.. jadi korang yang belum kenal blogger2 di atas, aku nasihatkan sila terjah diorang yer.. mari kita ramaikan sahabat.. bukan susah pun.. blogwalking berjemaah.. kita hidup sebagai blogger nie, kena bantu blogger lain, betul tak? Sekarang kita tolong orang.. nanti orang tolong kita pulak.. huhu.. sekian dulu..wassalam..

MORAL OF THE ENTRY
Hidup kena saling membantu.. ^_^
















p/s : Suka membantu.. :)

22 comments:

schaze zainn said...

hello :D

sy pon bertuah juge
follower ke 1199
cantek kan nombor?
hihi. btw, nice to know u :D

srie ♥ halim said...

heyy, thanks ye. thank alot. memang nak naik kan widget follower tuu :) btw, congrate sebab dah ramai follower :)

yana halim said...

header akak tempek gambo anak je. tak pandai nak design header. huhu....

myhatiku said...

congrates tuan punye blog..hebat lah..he..myhatiku x bertuah ye..haha:D

Anyyss Shuhaimi said...

tak follow lagi..nak follow bila no cantik la..:p

nurAMALLINA said...

Terima kasih sangat-sangat Nazif. Terharu :')

Mawar Berduri said...

aku follower yang keberapa nie.. huhu... nnti aku tengok number cantik sikit, then aku follow balik..huahuahua..

amber tiffany said...

best lah ada blogger humble macam kau ni =)

aku punya taknak comment ke ? dah lah bersepah -.-''

chemay said...

bila la nak ada belog chemay pualk dekat entry awak nie
hehehe
:P

M Fizan said...

@schaze zainn hihi..macam tau2 jer..okey..cantik nombor tu..nanti entri seterusnya saya rebiu..nice to know u too :)

@srie ♥ halim haha..no problem..haaa naikkan..tu cuma nasihat..hehe..thanks to u too :)

@yana halim huhu..tak perlu pun header lawa2..asalkan kreatif..header anak pun dah cukup..happy family gitu ^_^

M Fizan said...

@myhatiku thanks myhatiku..mana hebat pun..huu..emm..nombor tu tak bertuah..kalau myhatiku nak, nanti saya buat segmen rebiu..:)

@Anyyss Shuhaimi haha..jangan gitu...buat pun takpe..jangan tak follow sudah lar..hihi

@nurAMALLINA huhu..no biggie..just helping each other :D

M Fizan said...

@Mawar Berduri huahuahua..jangan lar buat gitu..nanti aku rebiu lar..guna segmen lain..boleh kan? :)

@amber tiffany humble ke? huhu..thanks..i take that as a comliment..:)

okey2..nak g komen lar nie ..^_^

@chemay hehehe..chemay nak ke? boleh jer saya buat segmen rebiu lain pulak..:)

syaza kelyza said...

seronok bila follower ni bertambah kan ;)

Bluewendy said...

btol tuh!!=)

myhatiku said...

aha..really?rajinnye..boleh je..xkesah..he

M Fizan said...

@syaza kelyza uih..seronok...rasa macam dunia nie ana yang punya ;)

@Bluewendy hehe..mesti lar betul :D

@myhatiku heee..nanti saya akan buat pengumuman..sabar yer..^_^

amber tiffany said...

bukan -.-'' maksud ku cmmnt tentang blog ku yang berterabur . aku pun pening nak susun macam mana -.-'' tau tulis tak reti susun -_-

M Fizan said...

@amber tiffany huhu.. nak ajar susun? boleh2.. no problem.. nanti aku usha tengok.. hoho.. :)

Rauda Laura Story^_^ said...

bilee turnn i balekk hahahha....sudi komen sya punya post juga^_^

M Fizan said...

@Rauda Laura Story^_^ haha..i try to entertain my readers..:)

insyaAllah..i will do..^_^

suha said...

yg pasti,akak blog first yg awk review lalala (^_^)

*kembang hidong*

M Fizan said...

@suha hihi..tahniah untuk akak ^_^

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif