Sunday, June 12, 2011

Demi Masa Depan

Assalamualaikum.. yuhuu.. apakah yang aku buat demi masa depan? hehe.. jeng jeng jeng.. pagi tadi aku ke Pusat Kesihatan Universiti UUM untuk buat pemeriksaan kesihatan.. tu lar yang aku maksudkan.. laporan nie diperlukan sebelum aku mendaftar di Intec UiTM Shah Alam pada 3 Julai depan.. jadi inilah kali pertama dalam sejarah hidup, aku merasai pengalaman kena buat pemeriksaan kesihatan.. haha.. mesti korang gelak kat aku kan... sekarang korang dah dapat lar jawapan kepada persoalan "apasal mamat nie jakun sangat dengan medical check-up?".. huhu.. kali pertama lar katakan..... alhamdulillah, MEDICALLY FIT.. :)

Jadi malas lar nak cerita panjang2 sebab korang dah tahu apa yang aku buat demi masa depan nie.. seronok jugak dapat buat ujian penglihatan, ujian darah, ujian air kencing dan ujian x-ray.. ingat sakit sangat kena ambik darah.. biasa saja rupanya.. terima kasih kepada mak cik jururawat yang cekap melakukan kerja.. hehe.. dan x-ray paling cepat.. siap dalam masa kurang 3 saat.. haha.. memandangkan korang dah tahu prosedur pemeriksaan kesihatan, jadi aku bagi gambar saja lar untuk korang tengok.. aku tak pernah tunjuk gambar lagi kan selain yang ada kat tepi blog nie.. nah tengok!!

Masa nak buat ujian air kencing..

Tu lar tempat darah aku diragut.. sob2..

Best lar kena bagi darah... yahooooo!!!

My beloved and only sis..

Gila kamera sejak jadi blogger... haha..

My cutest and youngest brother...

Tak sabar nak buat ujian x-ray.. heheh..

Gumbira lepas selesai ujian x-ray.. :)















p/s : Apa saja kulakukan demi masa depan...

18 comments:

Nurnajwa said...

Eeeee, kne cucuk ehh? Seram gle kne suntik~ Hahaha, tu pon best ek.

ct N honey said...

belajar rajin2 ye...mmg kalau dah jadi blogger ni kena selalu ambil gambar,senang nak buat entry

Heliza Helmi mengalami penyakit Hiperhidrosis

chemay said...

chemay takut nak pergi cek darah.
sebab tak suka tengok jarum besar sangat
:(

suha said...

akak dah bosan buat sume tu..dh bnyk kali berlaku dlm hidup (^_^)

statement di atas adalah sangat poyo haha

Arpiiz said...

masa kita pergi buat medical check up, tak ingat pulak ada amik darah..huhuhu

hana sudradjat said...

best kan buat medical check up??? hehehe

miss lady said...

3 julai lambat lagi. tapi buat dah x ray semua. bagus2. haha =)

M Fizan said...

@Nurnajwa hehe..tak sakit lar...serius......nice jer pengalaman kena suntik nie..haha :)

@ct N honey okey..thanks...tu lar pasal...tetiba rajin nak ambik gambar :D

@chemay alaaa..kesiannya chemay....huhu
jarum kecik jer lar..:)

M Fizan said...

@suha haha..tak poyo lar akak...saya jakun sebab kali pertama buat..hahaha

@Arpiiz huhuhu..my sis pun cakap macam tu..yang nie dia nak ujian darah..hehe :D

@hana sudradjat hehehe..best......rasa macam nak buat 10x lagi..kecuali part bagi darah tu..huhu

M Fizan said...

@miss lady haha..sebab borang2 segala bagai dah nak kena hantar..:)

WuMing said...

Kesian kat juru gambar... Dah ada pengalaman check darah... lepaih ni p derma darah laa pulak.. baik wooo..

Golden Rose said...

sha slalu tak dapat nak derma darah cos underweight...huhuhu

miss inna said...

haha! bgus la tu wat medical check-up..at least kita tahu juga mcm mana kesihatan diri nie kn..:)

Anyyss Shuhaimi said...

ada rasa best tak wat medical check up?haha...

M Fizan said...

@WuMing hehe..jurugambar profesional..insyaAllah..kalau sampai seru, masuk lar darah nie dalam tabung lagi..hehe

@Golden Rose huhuhu..kena makan banyak sikit lar sha nie :D

M Fizan said...

@miss inna yer, tepat sekali!! haha..alhamdulillah, masih lagi sihat :)

@Anyyss Shuhaimi haha..best..best sgt2.. v_v

siti kektus said...

best x weh masa x-ray, haha ;)

M Fizan said...

@siti kektus haha..paling tak best..3 saat jer.. tak sempat nak fikir apa2.. :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif