Thursday, June 16, 2011

Macam-Macam Hal

Assalamualaikum.. aihhh.. macam2 hal lar hari nie.. kalau nak cerita semua, banyak sangat entri nak terbitkan.. nanti tak ada siapa nak baca pulak.. aku nie bukan femes macam Sifu Ben.. heheh.. jadi apa kata kita buat entri rojak 5 dalam 1? Aku cerita semua, korang baca semua.. korang kena baca sampai habis sebab semestinya berita terakhir tu yang terpenting.. huhu.. apa sebenarnya yang aku nak cerita sangat nie??

MOH KITA TENGOK!!!!

1) Majlis Paling Best Dalam Dunia
Hehe.. setelah ditegur oleh Mak Cik Amalina, aku rasa nak kecoh2 sikit pasal majlis yang tak disambut hebat oleh muda-mudi nie.. Tilawah al-Quran peringkat kebangsaan kali ke-54.. kalau Akademi Fantasia, kita boleh menangis segala bagai.. kenapa dengar kesyahduan alunan bacaan al-Quran didendangkan oleh qari dan qariah nie kita tak menangis? Sama2 lar kita renungkan.. nak tengok? Sila bukak TV1.. kita insaf ramai2 :)


2) Usop Wilcha Jadi DJ Dave
Haaa.. Incik Ucop Wilcha yang femes meletop sejak hantu Kak Limah masuk panggung nie sekarang dah jadi deejay radio.. tak percaya u? Takkan lar u tak percaya kat i.. haha.. Incik Ucop atau nama glamer beliau, Shy8, sekarang dah jadi deejay HotFM.. suara beliau dengan dialek Peraknya boleh lar didengari di corong radio oleh para peminat setia Incik Ucop.. Incik Ucop sekarang dah jadi geng FBI dan Fafau dalam HotFM AM Krew.. kalau nak dengar tagline "kite bakor jer", sila lar dengar HotFM masa blogwalking pagi.. :)

3) KRU terbit filem internasional?
Ahaaa... adik-beradik kacak yang dah bertahan dalam industri seni selama 19 tahun nie semakin rancak nampaknya.. selepas Magika dan Karak, KRU Studios akan teruskan dengan filem seterusnya dan dikatakan bakal menembus pasaran antarabangsa.. filem Vikingdom akan dibikin dengan bajet lebih RM8 juta dan dibintangi pelakon Hollywood, Dominic Purcell (Prison Break + Mission Impossible 2).. wahhh.. kelas gitu!! Tabik spring lar kepada adik-beradik KRU yang berani mencipta kelainan.. semoga terus maju.. :)

4)
Like Brother Like Brother
Kalau dulu ada pepatah "like father like son", sekarang ada pepatung baru "like bro like bro".. haha.. gambar di bawah nie ialah Rhodri Giggs, adik kepada bintang bola sepak femes Manchester United, Ryan Giggs.. sejak sebulan lepas kecoh dengan berita Ryan Giggs meniduri adik iparnya (isteri Rhodri).. teruk kan? Tapi lebih teruk lagi Rhodri yang kononnya sangat kecewa dengan kecurangan isterinya.. nak tahu apa yang dia buat?? Dia sendiri pernah mencurangi isterinya dan meniduri perempuan lain.. adik dan abang sama sahaja.. :)

5) Ujian Mantoux Sangat Menyeronokkan
Haaaa.. inilah berita paling penting + sensasi + hangat + terbaik.. hehe.. pagi tadi aku pergi Hospital Jitra untuk menyempurnakan pemeriksaan kesihatan.. ada satu ujian yang belum selesai iaitu Ujian Mantoux.. ujian nie nak kesan penyakit tibi.. bila nampak jarum suntikan lagi, aku cakap "adui, jarum lagi!!".. dan kali nie sedikit menyeksakan sebab jarum tu disuntik melalui bawah kulit saja dan sejenis cecair dimasukkan.. jadi kembung tangan aku.. aksi hangat itu sebijik macam gambar di bawah nie.. layannnnnn :)














p/s : Terima kasih kerana membaca... :)

23 comments:

KinosKoko said...

kru tu memang sempoi kan

suha said...

bestnye kena cucuk (^_^)
akak plg suke bila tngok doc cucuk hehehe

Ain Nadiah said...

rase mcm baru bace berita.. seantero dunia.. haha.

Arpiiz said...

haha, dah macma surat khabar pulak ada berita bagai ni..^^

sab solhi said...

jalan2... n tersesat kat cni pulakk....
hehehhe.... sangat byk hal.. xnk masukkn tntg hackers ke?? hehhee... btw, buat pemeriksaan keshtn?? moga sihat selalu.. =)

ABU said...

hahahaha Like brother like brother.. sesuai la sgt dgn budaya diorng..

M Fizan said...

@KinosKoko sempoi kuasa tiga puluh lapan..huhu..kru memang berani~

@suha amboi..suka pulak akak....^_^
hehe..memang best kena cucuk..tapi lagi best tengok orang kena cucuk :D

@Ain Nadiah haha..wahhh..itu pujian atau kritikan? hehe..tahniah kerana baca berita seantero dunia dalam satu entri...:D

M Fizan said...

@Arpiiz hehe..5 berita dalam 1 entri..surat khabar mana pun tak pernah buat :D

@sab solhi aik..bersyukur lar awak tersesat ke sini masa jalan2..hehe :D

err..hackers tak best lar..memang tak kan dapat halang..hehe..thanks for your wish ^_^

@ABU memang sesuai..haha..tapi budaya tu semakin merebak..bahaya.....

SweetLikeWhat said...

Sempoi sangat 5 entri dalam 1...nice :D

Bella Bell said...

suka jugak dengan KRU.. dorang memang kreatif + berani ^^

apik pehe said...

AAAA...jarum!!aku lari dulu..hahaha

cik pha said...

usop..kito bako jer..bako..dengan sekelip mata jer name dia pemess..rejeki

lilypelangi said...

tak suka jarum lar ! huhuh

[sutera kasih] said...

good info..tq for sharing :)

HonEyBuNNy said...

Yeahhh...

semoga kru terus maju jaya...suka2...;_)

aleen aiden said...

pergh,seriyes dominic 2 blakon citer kru?wallamak...hu3

M Fizan said...

@SweetLikeWhat haha..cik SLW suka?? thanks2 :)

@Bella Bell yeah2..sebab tu KRU bertuah masuk entri A Guy From Mars..diorang berani..huhu ^^

@apik pehe hahaha..jangan lari apik..kita amik jarum, cucuk nurse ^_^

M Fizan said...

@cik pha hehe..selama dia hidup tak pernah kenal siapa Shy8 nie..memang dah rezeki Incik Ucop ^_^

@lilypelangi huhuh..saya pun tak suka..tapi wajib kena suntik..kalau tak, memang nak lari panjat pokok kelapa :D

@[sutera kasih] heee..you are welcome..and thanks for reading :)

M Fizan said...

@HonEyBuNNy betul2..sangat suka dengan orang yang berani mencuba..^_^

@aleen aiden dengar cerita macam tu lar..sumber 90% sahih..hehe..kita tunggu dan lihat..huhu

Nadia Mashuri said...

thanks follow saya..
=)
mmg macam2 hal..

misz athiqah said...

xsuka kena cucuk!!...ngerinyer!!..adui...ngilu rasa..huhu...=(... hehe...rasa macam ngah bjalan2 satu dunia..macam2 berita ada..ha..ha...=p

salam...jenguk jengah anda di sini....=)

EZAN IDMA said...

tilawah alquran dah nak start :)

M Fizan said...

@Nadia Mashuri hehe..sememangnya terlalu macam2 :D

@misz athiqah huhu..bukan ngilu..sakit..memang ngeri..huhu

wsalam..thanks ziarah..saya memang letak berita satu dunia dalam satu entri..haha ^_^

@EZAN IDMA hee..yeah..tu yang wajib tengok tu....:D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif