Monday, June 6, 2011

Rafael Nadal : The King Of Clay


Salam sejahtera.. yeah!! Malam tadi aku menyaksikan satu lagi pertembungan pemain tenis kegemaran aku, Rafael Nadal menentang Roger Federer.. dan sekali lagi Nadal terlalu unggul untuk Federer di atas gelanggang tanah liat.. untuk pengetahuan korang semua yg tak tahu menahu pasal sukan tenis, Nadal nie dianggap antara pemain terbaik dunia ketika nie dan pemain terhebat yg pernah merajai gelanggang tanah liat sepanjang zaman..

Malam tadi Nadal sekali lagi berentap dengan musuh tradisinya sejak sekian lama.. dan Nadal terpaksa berhempas pulas untuk menumbangkan Federer yg dianggap pemain terbaik dunia sepanjang zaman.. sebelum perlawanan bermula, Nadal telah memenangi 9 Grand Slams dan Federer dengan sejumlah 16 Grand Slams..

Selepas 3 jam 40 minit yg begitu panjang (biasa dalam permainan Grand Slams tenis), Nadal akhirnya mengucup trofi French Open 2011 di Roland Garros dengan kemenangan 7-5, 7-6, 5-7, 6-1.. akhirnya Federer terpaksa akur dengan keunggulan raja gelanggang tanah liat, Rafael Nadal.. Nadal merangkul Grand Slams ke-10 sepanjang kariernya.. dan satu lagi penanda aras baru, Nadal menyamai rekod legenda tenis dunia, Bjorn Borg yg menang 6 kejuaraan Terbuka Perancis.. tahniah Nadal!

RAFAEL NADAL : The King Of Clay














p/s : Tak biasa pun main tenis...

10 comments:

Bella Bell said...

wahh.. macam blog sukan la blog kamoo.. bgos2.. hehe!!~


errr.. minat tenis ea?

Adam Idris said...

Tengok ke malam tadi? heh heh

Aisyah Aina said...

tenis tu permainan apa?? haha

nawal addina said...

tak minat sukan :))

lilypelangi said...

wahh , upenya ad orang dpt kalahkan federer .

congratz nadal ! hee

chemay said...

wahhh hebat nya main tenis lama2..
btw.
chemay pon tak reti main tenis.
hehe

M Fizan said...

@Bella Bell hehe..minat tgk jer..btw, nie bukan blog sukan ..mcm2 ad :D

@Adam Idris heheh of coz..smpai hbis layannnn~

@Aisyah Aina haha..mcm kabbadi..errr..tau ke? hahaha

M Fizan said...

@nawal addina haha..cuba lar tgk dulu :D

@lilypelangi heee..yeah2..nadal is the king of clay~

@chemay sme lar kite chemay..haha..diorg nie stamina kuat lar ley thn lme2....

Scya Lollita said...

blog sukan x rasmi ni haha

M Fizan said...

@Scya Lollita haha..bkn lar.....blog campur2 :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif