Wednesday, May 11, 2011

Ada Apa Dengan Korea?

Salam kasih sayang buat para pembaca yg sudi singgah dan jenguk blog aku nie..okey, nak bagi mukadimah sikit..masa jenjalan ke merata ceruk blog kat Malaysia nie, aku ternampak lar tak kurang 35-40 peratus yg cerita pasal band Korea laki mahupun pompuan..24/7, Super Junior, SNSD, JYJ...minat sangat eh korang nie dengan diorang bebudak Korea kawan2 Park Ji-Sung tu? haha..kalau korang minat mat bibir tu [Justin Bieber], aku boleh terima lagi sebab manusia nie bukan boleh tengok budak comel sikit..tapi apasal bebudak K-Pop tu??

Ada yg fanatik macam Gula-Gula..band pompuan dari Malaysia..tak payah aku tunjuk gambar..hodoh sangat..aku malas lar nak condemn..dah berpuluh-puluh blog aku lawat, banyak yg dah condemn diorang..eh, tak boleh jadi! Aku nak condemn jugak..Hoi, budak Gula-Gula!!! Mana tudung korang hah? Bajet cun ke pakai seksi macam tu? Tak terliur lar aku cakap kat korang..meluat + menyampah + tak selera lagi ada lar!..hah..puas hati aku..haha..

Ups! Terlebih sudah..sambung pasal tajuk aku..aku tak faham kenapa ramai sangat yg minat band Korea nie? Aku kalau cakap pasal Korea nie..aku cuma ambik kisah hal nuklear Korea Utara, kehebatan Park Ji-Sung di Manchester United, team bola diorang dan terbaru yg aku tengok kat channel 555 Astro, Perang Korea..lain daripada tu, aku tak ambik pusing..ada apa dengan Korea? Cer citer~ cer citer~

Yg paling aku tak gemar pasal band K-Pop nie, diorang ramai sangat..Super Junior yg buat konsert kat Malaysia baru2 nie, ada 10 orang..gila apa?? Kat Malaysia nie , paling ramai pernah aku tengok dalam satu kumpulan cuma Rabbani..haha..korang tau tak semak aku tengok ramai2 satu pentas..yg popular cuma yg hensem sikit jer..yg lain tu menyemak..faham tak menyemak??? haha..

Malas aku nak tulis panjang2..nanti korang tak sanggup baca kalau aku condemn lebih2..aku bukan anti-Korea..cuma pelik bin hairan sikit dengan kegilaan peminat nie..kepada fans K-Pop, komen kat entri nie, kenapa korang minat sangat kat bebudak pelik tu? Yg ramai2 macam dalam tadika dalam cerita Shin Chan tu..konklusinya, ada apa dengan Korea???



MORAL OF THE ENTRI
Sokonglah artis negara kita..mereka juga mantop!!!












p/s : Tak gemar artis Korea..



16 comments:

BHAIHAQI COOL said...

Korea kn , bnyk mat2 Jiwang , hahahahaa..

M Fizan said...

@BHAIHAQI COOL x minat, x minat..haha

hoyahadis said...

suka sangat tengok drama korea..tp takla terlalu fanatik sampai simpan gambar atau nak jd seperti mereka..he..he..sekadar menghayati cerita yg dilakonkan je..

Ziela Rafie said...

nak tahu kenapa ramai yang suka artis korea.. meh sini meh sy bagitau, hee.. sebab diorang HENSEM GILER !! sy pun suka jugak tp takde lah terlalu fanatik.. cuba tengok kalau diorang menari..sumpah jatuh cinta kot.. tapi sekadar suka jelah takde lah sampai nak memuja-muja.. ok, tu saja pendapat sy.. mekasey ! ^^

diana said...

artis negara kita pun akak tak sokong..
dah la islam..
tayang dada pulak..

artis korea..??
pun tak sokong..
tak paham dia nyanyi apa..
kalau drama tu lain la..
ada subtitle..
heheheh

nub said...

hoyeah! sokong hang untuk menyokong artis malaysia. lagi baik new boys. harhar

Alin Marlini said...

suka tengok drama dorang jek

cikida said...

yeahh,,sokong kamu !!! agree with ur statement !! kpop ni kebende tah.haishh..semak je kot,,ngee=p

*47!k@# said...

ika suke gak!tp xlah fanatik..tp bangkak dgn kpop malaysia..adoii,,xleyh ke lau xtiru gaya org??kan malaysia ada gaya tersendiri..baik martabatkan tarian melayu..

Yana said...

assalam...
yana pun suka gak tgk korea....tp certain cerita je lah...cerita yang ada kaitan tentang kekekuargaan, sahabat dan kasih sayang...klu yang terlalu jiwang tak lah minat sgt....klu cerita artis malaysia...yana suka yang ada lucu dan kekeluargaan...yang paling yana suka senario....hehehe

Aslaha said...

Exactly Naz, I totally agree with your statement. Rupa tu smua sementara.
We have to be more realistic in several things including our favourite things~

I mean, no offence utk yg ska korea stuff nie, mmg fitrah manusia suka yg catik2 tp cuba pk balik cantik apa yg nak diagung2kan sgt nih?

Nice statement of yours, Naz :)
Mesmerizing ♥

Nurul Hamimi Awang Japilan said...

hahahha.relax2.jgn mara k.hehe. emm..mayb dorg nampk romantik kot.

M Fizan said...

@hoyahadis hehe..btol tu hoya..minat xpe..jgn lar fanatik sgt mcm gula2 tu..

@Ziela Rafie - hee..hensem yer? amboi..tu lar faktor utama..menari pn best ke? hehe..jgn puja2 suda lar :)

@ Diana - hee..btol2..tp tu faizal tahir je kn? :p kalau drama, sy pnah tgk winter sonata n boys over flower je..hehe

@ Nub - harhar..new boys lg baik drpd super junior..sy sokong artis malaysia :))

@ Alin - drama ok lar lg..tp ada jgk yg fanatik dgn aktor korea tu ..yg rmbut pnjg smpai hidung tu :)

@ Cikida - thx yer..hee..x minat sgt k-pop..lg baik rabbani..hehe..sokong lg yer :D

@ 47!k@# - haa klau x fanatik tu bgs sgt lar ika..minat gitu2 jer takpe..hehe..mlaysia ptut wt lar m-pop..tp tiru budaya org mmg x bgus kn ^_^

@ Yana - lg baik senario lar sy rasa..hehe..drama korea oke lg..still tringt satu drama korea tngok mse umur 9thn..x ingt tjuk..tp mmg sdih lar..huhu

thx sume yg dtg komen..i luv u all~ :)

M Fizan said...

@ Aslaha - oh dear, my favourite writer has come into the room..:)

betul, rupa cuma sementara..nothing more..suka sgt muka hensem2..jgn agungkan sudah lar..thanks As for agree with my statement..gorgeous <3

@ Hamimi - mne de mrh..ske nie..hehe..rileks jer bg pndpt sy nie..dorg romantik + hensem..tp what's more? :)

Cik Tie Berbicare said...

there's something about them that makes me like them but i just dont know what is it :P Tp,Firstly memang kacak la kannn ? HAHA .

cop : Sume dalam SUper junior handsome2, xde yg menyemak pon ok !!

dorang best lah ! menari tarian yg sgt awesome yg x rmai leh buat tarian tuh, sumpah lawa gila ! talented ar dorg ,
emm,menyanyi . Suare dorg biase2 je. Tapi lagu dorg best and bile dorg menari tuh yg membuatkan lagu tu jadi lg best :P

*excited* . Proud to be ELF,BBC,SHAWOL <--- carik sniri pe maksod nie, hehe
walaupon

M Fizan said...

@Cik Tie Berbicaresebab kacak tu lar cik tie minat? hehe

ada yg x hensem dlm super junior..ce tgk btol2 :p

ahaha..so main strength diorg mse menari tu lar?..xpe2, nnti artis mlayu kne blaja jdi talented mcm tu..huhu

SHAWOL tu shinee..tpi ELF dan BBC x tau larh..what's that ek?? :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif