Sunday, May 8, 2011

Maharaja Lawak Minggu 6

Salam 1Malaysia...walaupun Maharaja Lawak dah dua hari berlalu..meh aku nak bagi sedikit pandangan pasal persembahan diorang malam Jumaat lepas..aku tak nak lar kritik tak tentu pasal macam orang lain..ingat senang ke nak buat lawak??? Diorang tak tidur malam fikir idea nak hiburkan korang..aku bukan lar peminat Amir..tapi aku rasa tak adil bila ada yg buat group nak singkirkan Amir kat mukabuku....

Okey...sebelum dituduh berat sebelah atau minat mana2 peserta...aku cakap terus terang aku neutral..yg mana best , aku layan..yg tak best, jujur lar kan...aku bukan kipas-susah-mati Nabil @ Jozan @ Sepah @ Balas...sekarang aku nak komen serba sedikit persembahan peserta untuk Minggu ke-6 nie..harap2 abang Nas Ahmad dan krew Melodi tak datang terjah..haha..[zassss]

1-BALAS..not bad..aku takde masalah dengan lawak double meaning or whatsoever..bukannya lucah teruk sangat pun..cuma jangan terlalu paksa diri nak buat lawak..rileks saja..rating 2 bintang...ayat yg best minggu nie, 2:45 "Cik Leman sabar jer..tulis dulu guna pensel" xD


2-JOZAN..persembahan diorang menurun sikit..tapi still peserta favourite..aku harap diorang dapat explore kenapa diorang lawak masa minggu komedi muzikal..rating 2 bintang...best part masa Johan melawak dengan Apek..korang boleh tengok minit 6:20..:)


3-AMIR..peserta yg ramai orang nak dia disingkirkan..tapi still terselamat..tak tahu lar kenapa tak lawak minggu nie..aku tengok dia ada idea..tapi tak tahu macam mana nak jadikan lawak..Amir kena dig lagi material lawak..Amir mesti keluar dari zon selesa rating 1 bintang..part lepas AC Mizal masuk memang best..layannn....


4-NABIL..bagi aku, one of the best..memang bijak macam biasa..lawak yg sesuai untuk semua golongan..gaya tersendiri..rating 4 bintang...best part, minit 2:35 "kat tengah tu ada peta tau, kau tengok kat peta tu" xD


5-MAN..best Man tiru Chef Wan minggu ke-6 nie..aku suka..memang bijak walaupun ada double meaning..cuma kena rileks sikit, jangan kelam kabut sangat..punchline tak perlu banyak, asalkan mantop!!! rating 4 bintang..best part, minit 4:50 "dia kata lar..bang, nak hotdog sepeket"..bernas sungguh~ :)


6-JAMBU..pilihan ramai..layak jadi juara..gandingan yg menjadi..lawak first-class..muka slumber kodok jer...mimik muka dan silent comedy memang lauk diorang lar..perlu cuba genre lain macam komedi muzikal pulak..rating 4.5 bintang..best part, minit 3:04 xD


7-SEPAH...aku rasa terbaik minggu nie..peserta yg paling aku minat..kalau bab berdialog, memang lauk diorang nie lar..3 kepala semua terbaik dari ladang..idea bernas..masih konsisten setiap minggu sejak Raja Lawak 3 sampai Maharaja Lawak nie..tak pernah mengecewakan langsung...aku suka tengok muka slumber Jep..rating 5 bintang..best part masa minit 2:12 "setakat bapak William tu aku panggil pok teh jer"..aku tengok 10x still gelak guling-guling..xD


Itu jer komen aku minggu nie..setiap orang ada pendapat yg berlainan..lawak itu abstrak..mungkin ada yg lawak bagi korang, tak lawak bagi aku..begitu jugak sebaliknya..so pendapat aku tak salah..pendapat korang pun betul..yang penting, semua peserta dah bagi yg terbaik untuk hiburkan kita yang menonton..mari kita bagi tepukan yg sangat gemuruh untuk diorang semua...majulah pelawak untuk Malaysia~ :)









p/s : Seronok bila aku buat lawak dan orang happy...




7 comments:

cik sakdi said...

heh, Sepah memang kelakar iye2 gler g oversea. sepah banyak wat kelaka dengan dialog, sebab tu best. nabil pon kelaka. tengok beriban kali pon gelak guling2 ag hehe

M Fizan said...

yer..sepah pnya dialog mmg best..chemistry diorang mmg power..nabil pulak original brilliant idea ..diorang nie patut menang..hehe :)

*i E J a* said...

jambu mmg terbaekk laaa . . nabil pown samee . jozaan cm da tw diorg akn mng . so diorg xpush sgt2 . . . mcm frust sgt laaa . . bb yg ade talent tpy pnuh kontreversi . 1 lagy ade talent tpy muke xsmart . xhensem . . so utk next week . kn ade ala2 survivor gituu . harap diorg wt kputusan yg bijak n lau aq jdy slah seorg peserta . aq msty buang jozan . hahaha . bb sume msty da kalah ngn diorg . kat undian SMS . . so ? hehehe . neyh bgy pndgn aq . .

dy Rahman said...

as salam.. salam ziarah..
cantik latar.. hijau.. segar je blog nie..
kekadang suka tgk lawak jambu tuh.. hehehe
salam taaruf bro.. bersahabat dengan mu.. ^)TERIMA KASIH YAH!>. HEHE.. ^_^

M Fizan said...

@*i E J a* hahaha..panas pndngn tu..bg aq lar..jozan oke..tgk diorg mngacara raja lawak 4musim ak mmg ske..cma diorg nie trlalu slesa sgt..btw, thx atas komen yg sgt bernas :)

@dy Rahman wsalam :) trimas ats pujian tu..sy pun damai jer tgk latar blog hijau..hehe..lawak jambu pun best ^_^

apik pehe said...

kalo minggu ni..apik pilih jambu..tapi lawak diorang agak kebudak budakan

M Fizan said...

@apik pehe betul tu apik..tp still mnarik lar..silent comedy mmg lauk lar bg jambu nie :D

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif