Tuesday, May 17, 2011

Bukti Tiada Malware Di Blog Aku

Salam berblog..adess..sejak dua hari nie ada gangguan peribadi buat pengguna Google Chrome yg nak datang singgah jenjalan kat blog aku..aku rasa pengguna Mozilla Firefox tak ada masalah..sila tengok gambar di bawah nie..orang yg nak jenguk blog aku akan dapat amaran nie...

Blog aku dikatakan ada kandungan daripada laman web yg ada malware (nikbir09.ws)..masalahnya di sini, aku dah periksa Blogs I Am Following dekat dashboard..aku tak follow laman web yg dimaksudkan..dan seingat aku..aku tak pernah jejak kat laman web tersebut..malah tiada sebarang kandungan daripada laman web terbabit.....


Haaa..tengok2..aku dah check guna Webmaster Tool..inilah hasilnya...tiada sebarang malware dikesan dalam blog aku..jadi korang tak perlu risau..keselamatan korang terjamin lagi yer...

Nie lagi satu bukti pemeriksaan kesihatan blog aku..tengok jawapan untuk soalan pertama tu.."this site is not currently listed as suspicious"

Jadi korang boleh tengok sendiri ..dah terbukti blog aku bersih...pengguna Google Chrome tak perlu risau..aku selalu jugak nampak amaran karut macam tu..kalau aku salah, pakar-pakar tolong lar betulkan..aku tak jumpa sebarang virus ada dalam blog aku..sekian terima kasih...:)














p/s : Tak tahu malware..tupperware tahu lar...



2 comments:

stalker hebat ! said...

cian kau weyh .

chill oke.

M Fizan said...

@stalker hebat ! thx bro :)

alhamdulillah, dah totally clean~

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif