Friday, May 6, 2011

Wacana Pengenalan Bersama Bro Wacana

[ maaf kepada orang yg lebih berusia atas kata ganti nama diri 'aku' ^_^ ]

Assalamualaikum w.b.t..
Atas daya fikir Bro Wacana..
Beliau telah memperkenalkan sesi berkenal-kenalan nie..
Makanya aku nak intro sikit pasal blog aku yg baru dibina semula nie..

Nama aku dalam mykad ialah Muhammad Nazif..lebih senang kalau korang panggil Nazif jer..sebab apa aku bahasakan diri aku sebagai A Guy From Mars? Sebab aku nie pelik sikit...sikit jer..tak banyak yer..takde lar sampai korang makan guna tangan, aku guna kaki..atau korang minum air, aku minum nasik..hehe..blog aku nie dinamakan Nazif Life Story..mengapakah? Sebab aku nak jadikan nie diari hidup aku..tapi bukan tu jer yg akan memenuhi blog nie...aku takkan buat korang menyesal kalau follow aku..sebab apa? teruskan membaca~ chill :)

"Sampaikanlah walaupun satu ayat" - Hadis Rasulullah

Itu pesanan pemimpin agung kita..blog nie asalnya dilahirkan ke maklong blogger.com pada tahun 2009..korang leh check entry lapuk berhabuk kat Sintokian Archive di sidebar..tapi baru dihias semula pada 1 Mei lepas..jadi blog nie masih lagi bayi yer blogger2 senior sekalian..aku nie baru aktif jer..dulu ada 2 follower jer..hehe..harap2 dapat lar berkenalan ngan ramai lagi orang..dalam blog aku nie insyaAllah akan kongsi macam2 yg bermanfaat kepada manusia sejagat..apa2 lar ..petua ke, tips ke..dan aku juga akan membincangkan tentang isu2 semasa dalam dan luar negara..semua karya adalah asli ..kecuali yg dicopy aku akan tulis credit..pasti!

Sekian saja serba ringkas pasal blog aku nie..tak lar hebat macam blog2 popular seperti Ben Ashaari dan Yuyu Zakaria serta Bro Wacana sendiri..tapi boleh lar sebagai pendatang baru..kepada Bro Wacana..thanks buat kerja amal sesi berkenalan macam nie..salute u bro!




SALAM PERKENALAN...






p/s : suka tambah kawan2..berkawan biar beribu kan..seronok :)



12 comments:

Miecyber said...

Selamat berkenalan juga...

Tips Kejayaan

M Fizan said...

thanks follow me :)

Ini Kisah Tia said...

teruskan berblog ;)

Blogger Perlu Tahu Ini | Ini Kisah Tia

anismelon said...

salam perkenalan..singgah dari blog bro wacana..:)

*anis na ajak join nie..jom singgah and join...

http://anismelon.blogspot.com/2011/05/jom-jiwang-sekejap.html

mas saari said...

salam singgah dari blog PW..
salam perkenalan!

Siti Farah said...

Hye there!!
Singgah dr blog PW..
Selamat berkenalan jgk!!! Hehehe

nanibahaudin said...

dari blog bro wacana..
salam kenal.. ^^

en solo said...

berblogwalking dr blog Bro Wacanaku...
selamat berblog...
senyum selalu ok [^_^]



http://solomolo.blogspot.com/

::Mastura Zakaria:: said...

singah follow sini..happy blogging....


mari join:
http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/aku-nak-promote-blog-followerssuka-tak.html

Elle Elyssa said...

singgah dari blog PW dan follow.

http://elleelyssa.blogspot.com/

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

salam singgah n follow ^_^

Srikandi Bonda said...

Blogwalking dan follow dari blog bro wacana. Salam perkenalan.. ^_^


http://diarihatimuslimah.blogspot.com

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif