Sunday, May 22, 2011

FC 7 : Budak Pendek Yang Ajaib

[entri bola lagi..kalau tak minat, sila scroll down atau jenguk blog archive..trimas..]

Assalamualaikum , salam berblog sekali lagi..hari Ahad, hujung minggu yg menyenangkan warga kota..hehe..wahh, debaran final Liga Juara-Juara Eropah semakin hangat dan mendebarkan..aku telah memulakan final countdown dua hari lepas untuk menyiarkan kisah sensasi sepanjang saingan musim ini..aku akan teruskan kisah sensasi seterusnya dengan FC 7.. atau 7 hari lagi menjelang perlawanan akhir yg sangat dinantikan antara Manchester United dan Barcelona..

Kisah sensasi seterusnya ialah kehebatan seorang jagoan bola sepak masa kini..

LIONEL MESSI
Tak syak lagi pemain bertubuh kecil dari Argentina ini adalah duri dalam daging yg menggerunkan pasukan lawan..adunan kepantasan, kemahiran dan kelincahan menjadi mimpi ngeri buat barisan pertahanan..Messi memiliki pakej lengkap..skil berkualiti, kawalan bola kemas, pakar menggelecek, kreatif, mempunyai visi yg baik, ketenangan dan penyudah tajam..tidak keterlaluan untuk menggelar wira Barcelona ini sebagai genius bola sepak..

Messi membuktikan kehebatannya dengan menjaringkan lebih 50 gol musim ini, satu rekod dunia yg baru..Messi amat terkenal dengan jaringan solo dan kemampuan menggelecek beberapa orang pemain..beliau kian menghampiri status Raja Bola Sepak untuk meletakkan namanya sebaris dengan legenda bola sepak dunia iaitu Pele dan Diego Maradona..a living legend..calon hangat untuk mengekalkan gelaran pemain terbaik dunia buat tahun kedua berturut-turut..


Entri sebelum - FC 8 : Kuda Tua Yang Gagah..













p/s : Kecil-kecil cili api...


11 comments:

suha said...

hehehe info yg bgus..cik suha lyn gak bola..mklumlah adik2 sume laki,i've no choice(^_^)

M Fizan said...

@suhathx2..hehe..bgus lar cmtu..lwn trend..haha

yad'z said...

hahaah... bola2... tak sah lelaki kalau tak de bola ek.. ehehehe.. =)

M Fizan said...

hehe..bola n laki x dpt dipisahkan :)

Ija AppLe :) said...

my sbling sume boys..
sume mnat bola..
tp sye tak..nape ekk?.. =.="

miss.Addin said...

bola ? bila la sy nak get into it ! haha

red said...

aku suka messi ni... skill tip top... laju pon laju... ketajaman di depan goal... sukar dijatuhkan... dan yang paling utama, beliau bukanlah kaki berlakon untuk dapatkan free kick... hehehe

Azroy Kassim said...

sape pakai adidas mmg power!!

Arif Azmi said...

X minat sangat la bola.. :)..

Blog anda telah di-review!
http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/05/segmen-review-guy-from-mars.html

Sharifah syazee said...

laki dgn bola mmg ad chem!!;)

M Fizan said...

@Ija AppLe :) hehe..mgkn sbb awk n bola xleh ad chem :D

addin :: haha ..mgkn lps kwin..u'll addict to it with ur hubby..hehe

red :: hehehe..aku stuju sume tu..dialah nadi penggerak barcelona...

azroy :: haha..klau ak pkai, mst power jgk kn..haha

arif :: minat2 kn lar..hehe..thx for review..:)

syazee :: mmg2..superb chemistry!! ^_^

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif