Thursday, May 5, 2011

Schalke Kena Baham

[ amaran sopan : sesiapa yg tak berminat ngan bola sepak boleh scroll down tengok entri lain atau tekan pangkah kat tepi tulisan bergerak di menu tab..terima kasih ^_^ ]

Salam bola sepak...glory2 ManU..
bola sepak lagi?
tu lar yg adik den tanyo tadi haaa..
hoho..bukan blog nie sume entri sal bola pun..
saja nak meraikan kemenangan
favourite team aku...kihkih..

tahniah kepada Red Devils...:)
tak sia2 aku bangun kul 2.45 am [walaupun lebih banyak terlelap]..
peminat team lain sila jangan jeles buta yer..haha..
dengan ini diisytiharkan ManU menang awal pagi tadi..
4-1 second-leg [ganas giler...] dan 6-1 agregat [semi-final ke nie?]
dan Schalke 04 nampak macam team Kg. Pinang Sebatang..kuikui..
kemenangan bergaya untuk pasukan simpanan ManU..
8 pertukaran dibuat sebagai persediaan berdepan Chelsea..

siapakah budak di atas ? tettt...Antonio Valencia lar..
cemerlang sepanjang perlawanan..
terlibat dengan semua gol..
minit ke-26..hasil defence-splitting pass daripada Gibson..
Valencia melakukan penyudah as cool as u like..
1-0 United...

Nie lar mamat yg dapat pujian commentator..
Ahmad Darron Gibson..[tettt..Ahmad tu tipu jer..]
memang hebat sepanjang game nie..
hantaran cantik untuk gol Valencia tadi...
dan hasil tolakan daripada Valencia minit ke-31..
first-timer yg cantik daripada Gibson!! 2-0 United..

Haishh! Kenapa kau menyemak si baju biru??
Memang spoiler betul..dapat jugak Schalke skor sebijik..
Oke lar daripada takde langsung kan..
Tapi cantik lar gol kau Jurado..2-1 Schalke..

Oke2..chop2...HALF TIME!
Nie diaaaa star masa second half..
Budak bawah nie lar..yg jalan macam bagus..haha..
tabik spring Anderson!!!


Dia skor dua bijik lepas rehat..
Yg first tu memang rembatan kaki kiri yg baik..
Dan second tu tap-in ke gawang terbuka..
Kau hero lar !!!
Memang patut kau sengih macam dapat kawin ngan Kate Middleton..[ups!]

Walaupun ramalan aku semalam salah..[sadis~]
Memang puas hati bila favourite aku menang..
Siap lar Barcaluna..see u in final !!
Korang tunggu lar pembalasan 2009..hohoho..

MORAL OF THE STORY
Jumpa lagi di Wembley 28 Mei nanti untuk ulasan seterusnya..
Majulah sukan untuk negara!!!






p/s : Suka kalau dapat baham ayam goreng..haha..[baham?]


No comments:

Copyright © 2011, Segalanya Di Sini Adalah Hak Milik Muhammad Nazif